reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
anabel- tak mi wyszło 700zł za całość , dodatkowe 900 kosztowały leki ( gonal f 5 szt- ok.700zł, plus te tańsze clo, pregnyl itd), a Ty robisz IUI nasieniem m czy dawcy? może jak dawcy to jest drożej... sama nie wiem, ale wydaje mi się, że 2500 za IUI nasieniem męża i bez leków to trochę dużo. Może najpierw ustal ile wizyt będziesz miała przed IUI, może będziesz ich miała dużo i dlatego te koszty. Ja miałam jedną przed i teraz będzie druga- już na IUI

ladybea- poinformuję niezwłocznie po powrocie, własnie się szykuje.... mega ekscytacja:) Ja miałam drożność w czerwcu, ale wówczas miałam robioną też laparoskopię w szpitalu i przy okazji robili też drożność za jednym razem, więc niestety Ci nie pomogę bo laparoskopię i drożność miałam razem w znieczuleniu ogólnym, więc spałam jak suseł:) a musiałam mieć grupę krwi+ czystość pochwy. PS. też "zumbuję" :)

kara
- obiecuję, że Wam napisze wszystko po:) no i oczywiście kiedy testuję też:)

Lista -super pomysł, bo ja też czasem (zwłaszcza po kilku dniowej nieobecności) nie mogę nadrobić całości:)
A teraz moje kochane uciekam "zrobić dzidziusia" i oby się spełniło, więcej życzeń i marzeń póki co nie mam:) Odezwę się wieczorkiem i zdam relację... a potem odliczanie do testowania:) Znowu w moim życiu powiało wiatrem nadziei...

reklama
witam się !!!!!!!!!!!!!:)
oj,długooooooooooooooo mnie tu nie było...jakos tak czasu brak,albo nieraz weny:sorry2:...i tak mija czas...Widze nowe koleżanki,serdecznie witam Was!!!i trzymam kciuki,żeby raz-dwa sie udało zafasolkować:tak:
Ja,mam wolne od pracy!!!!!!!!!!!!!!!!do poniedziałku:-),więc mam 5 dni "byczenia" się...hi hi
Co do drożności jajowodów,to ja miałam robione 1,5 roku temu to badanie,pielegniarka dała mi znieczulenie miejscowe,potem miałam badanie,lekarz pokazywał na monitorze i mówił co i jak,trwało to kilkanaście minut,i od razu poszłam do domu,badanie miałąm robione w klinice i zaraz poszłam do domu-wynik ok.oba jajowody drożne.
Jeśli chodzi o badanie -Histeroskopię,to miałąm skierowanie od lekarza mojego,i w szpitalu juz byłam 3 dni...mimo,że samo badanie trwało około 30 minut...a musiałam leżeć w szpitalu 3 dni.
AAAAAAAAAAA dziewczyny raz jeszcze..te które juz miałay robioną iui...całkowity koszt to ile wynosi????Monitoring+leki+zabieg itd......

anabel,mnie tez się wydaje,że 2,5 tys za iui to bardzo dużoooo!!!!!!!!!!!...ale nie znam sie,bo ja nie miałąm robionej iui....

kasica mnie iui w sumie z monitoringiem i lekami wynioslo ok.700zł.
A czy drożność miałyście robioną na nfz czy prywatnie? I jakich kosztów moge sie spodziewać? Bo skierowanie mam z prywatnego gabinetu.

ladybea- ja dziś dzwoniłam do szpitala w moim mieście i kobietka mówiła, że robią HSG na NFZ bez względu na to czy jest od prywatnego lekarza czy normalnie, a w klinice 600 zł :szok:, ale życze Ci 100% drożności,

ja się też ciągle zastanawiam czy zrobić to HSG w tym cyklu raczej już mi się nie uda bo we wtorek jade do lek a bedzie 12 dc wiec jakbym wzieła od niego skierowanie to raczej nie da rady już w tym a w następnym marzyła mi się iui choć słyszałam że HSG nie przeszkadza, miałam robiony już posiew.

reklama
No dziewczynki, żeby brudną robotę zostawiać dla weteranki? Nieładnie, nieładnie ;-):-D Już się robi lista ale pomóżcie bo nie wszystkich ogarniam:

78LENA: 18.20.2013. IUI, 31.10.2013. beta
Merlin: 30.10.2013. IUI, 13.10.2013. beta
Kara: 28.10.2013. IUI, 11.11.2013. beta

Do góry