reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzięki dziewczyny:) ja ogólnie jestem silna i zdeterminowana, ale lekarz wczoraj mnie zaskoczył i dopiero jak wyszliśmy z gabinetu to zdałam sobie sprawę ze ta rozmowa była taka a nie inna ze względu na moj wiek. A ja uważam( moze dlatego ze moja mama tez nas urodziła mlodo, bo mnie jak miała 20 lat, siostrę ja miała prawie 22, a najmłodsza jak miała 35) i ja np tez sobie tak zawsze wyobrażałam ze najpierw 2 "za młodu" a pózniej Jedno jak juz starsze beda starsze...narzekają ze rodzi sie mało dzieci i jest niż ale jak ktoś chce to jeszcze jest czas.
Porozmawialiśmy z P i postanowiliśmy pewne rzeczy. Obejrzeliśmy nagranie z mojego hsg i faktycznie lewa strona jest dziwna, w porównaniu z prawa, ale czekam na @ i umówie sie do swojego dr i pokaże mu płytę bo widział tylko opis i powiem mu ze moze czas zrobic laparoskopie albo histeroskopie, myślicie ze to dobry pomysł? Wtedy powinni mieć obraz co sie dzieje z jajnikiem i macica i jajowodem.

reklama
78Lena przed IUI lekarka poprostu użyła wziernik no i przetarla mi tam wszystko, mowila że to dezynfekcja i tyle nie wiem po co i dla czego.

Majka witaj, w końcu pojawił się ktoś w moim wieku bo jak widzisz prawie sama młodzież tutaj ;-):-D Zawsze myślałam, że problemy z niepłodnością dotyczą osób koło 40-tki ale jak widać nie ma reguły. W naszym wieku najważniejszym badaniem jakie MUSISZ wykonać to AMH, będziesz wówczas wiedziała jak szybko musisz działać. Ja na przykład bardzo żałuję, że nie wiedziałam o tym badaniu kilka lat temu bo bym sobie zamroziła komórki a po ślubie odmroziła i byłoby jak znalazł a tak obudziłam się z ręką w nocniku z bardzo obniżonym AMH (w lutym 0,96 a we wrześniu już tylko 0,79 a norma jest powyżej 1,4 więc widać jak szybko to postępuje). Badanie to możesz wykonać w każdym dniu cyklu i nie musisz być na czczo, to zwykłe pobranie krwi, czeka się około 7-14 dni więc pędź na nie jak najszybciej. Niestety nie wszystkie laboratoria je wykonują, w kilnikach leczenia niepłodności oczywiście tak ale w pozostałych trzeba pytać. HSG się nie martw, nie taki diabeł straszny, chwila bólu (2 x 10 sekund) i po strachu :-)

Dagna reakcję tego twojego gina pozostawię bez komentarza bo niektórzy po prostu minęli się z powołaniem:szok:

Kara ja mierzyłam tempkę ale teraz przestałam. Można fajnie ją obserwować na enpr. Wiem, że dziewczyny często mierzą, żeby nie robić bety jak spada tempka pod koniec cyklu ale w tym trzeba mieć wprawę więc kilka miesięcy obserwacji swojego organizmu przed Tobą :-)

Ostatnia edycja:
Nie pomogę na razie żadnej z Was bo jak pisałam się wdrażam :) i będę marudzić o tym czasie, ale wierzę że Wy mnie rozumieć jak nikt inny :)
Tak sobie wyliczyłam że jak hsg będę miała pod koniec listopada to pewno pierwsze iui będzie możliwe w następnym cyklu prawda? Trochę czytałam, że są różne podejścia, ale generalnie zaleca się iui nie w tym samym cyklu co hsg, a Wy jak miałyście?

Anabel trzymam kciuki za Twoje pecherzyki :)

Merlin - zazdraszczam ;) że już jesteś na tym etapie :)

Majka ja miałam IUI w tym samym cyklu co HSG, na moje pytanie czy można doktorek odpowiedział, że przecież nic tam jeszcze nie ma więc czemu miałoby zaszkodzić :confused: Myślałam, że może zaszkodzić pęcherzykom ale okazuje się, że nie.

Kasik dziękuję Ci bardzo za podpowiedz, zrobie na pewno badanie razem z posiewem na najbliższej wizycie czyli 12.11 i tak będę musiała czekać na wyniki posiewu7-14 dni

Majka ja z uwagi na moje niskie AMH zawsze byłam stymulowana przed IUI bo bym pewnie nic nie wyhodowała. Wtedy akurat jeszcze clo bo od trzeciej IUI już Menopurem. Jeżeli chcesz coś jeszcze wiedzieć to pytaj śmiało, jeżeli będę umiała to pomogę, wkońcu niezła ze mnie weteranka, co prawda jak na razie bez efektów ale to już niedługo :-)

kasik ja mam 35 lat myslisz, że tez powinnam zrobić badanie AMH na własną ręke?. Co mówi wynik tego badania? Do tej pory nie wiem jaki mamy problem z zajsciem w ciażę ani teraz ani 9 lat temu jak staraliśmy się o 1 dziecko.

reklama
Dagna słońce Ty moje proszę uciekać od tego lekarza, Uwazaj żebyś tylko nóg nie polamala.
Na temat wieku sie nie wypowiadam, bo na każdego, kiedy indziej przychodzi czas, ale do cholery to nie jest sprawa medyczna, więc lekarzowi nic do tego skoro jesteś pełnoletnia.
Ale fakt, ze facet nie jest endokrynologiem i każde odstawić Eutyrox...do tego ma w głębokim poważaniu takie wyniki tsh...we mnie sie gotuje, bo u mnie tylko tarczyca Byla odpowiedzialna za porażki:(
Yoanno mam nadzieje wyciszyly sie Twoje problemy ciazowe. Przeglądam czasem strony Styczniowek, ale mówiąc szczerze osłabia mnie skupianie sie głownie na zakupach...
Majko witam Cię serdecznie. Jestem przykładem, ze wiek nie jest skazaniem na klęskę. Tylko nie trac czasu. Porządna klinika, badanie Amh jak Kasik juz napisała. I jesli nie daj Boże iui sie nie powiedzie to trzeba kuć żelazo póki gorące i robic kolejna i kolejna lub przejść stopień wyżej...
Bardzo Ci kibicuje, bo na słowo nowotwor jestem nadwrazliwa.
Niestety u mnie walka z nim trwa w chwili obecnej i wielkich nadziei nie ma.
Dlatego po ciężkim czasie zycze Ci szczęścia.

Do góry