reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Bardzo wam wszytkim dziękuje, bo już myślałam,że napisałam coś niestosownego. Gin kazał brać tylko 10 dni luteine. I już cieszyłam się że to ostatni dzień bo nie najlepiej się po niej czuje, mam wzdęty bardzo brzuch jakby mnie coś pchało od środka,ale podobno to normalne. Ale jak mowicie, że warto brać do bety to będę brała i amh też zrobie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lena mi też doktorek zawsze kazał brać 10 dni ale zaczynałam ją brać 3 lub 4 dnia po IUI to zależało czy robiliśmy IUI na pękniętym czy na niepękniętym pęcherzyku. I wówczas ostatniego dnia brania luteiny czyli w 13 lub 14 dniu po IUI robiłam betę. Ale skoro nie masz możliwości zrobić jej w sobotę to do niedzieli bierz luteinę i w poniedziałek rano pędź na betę. Jak będzie pozytywna to dalej ją bierz.

Ladybea nie zapomniałam o Was, podczytuje ale ciężko mi ogarnąć dwa wątki na których aż tyle się dzieje (bo teraz bardziej jestem na ivf rządowym) :-D
Yoanna wcale nie czuje tego że jestem 'tak blisko', a nawet nie czuje tego że jestem w trakcie stymulacji do ivf. Normalnie siedzę w temacie ivf na całego – a ja jestem tak zakręcona że nie dociera to do mnie ;-) to chyba efekt uboczny stymulacji bo jestem zakręcona i wszystko leci mi z rąk, jestem mega niewyspana ale nie mogę spać :zawstydzona/y:

Anabel ciekawe masz te wyniki bo jak na 4 dc to masz dość wysoki estradiol, ale to chyba dobrze (ale nie martw się bo łapiesz się w widełkach). Ciekawe co na to lekarz. Poza tym często tu na forum dziewczyny mówią, że najlepszym TSH dla staraczek jest wynik w granicach 1 (ale tu może Dagna coś podpowie). Czy prolaktynę będziesz też robić z obciążeniem metoklopramidem?
Dagna przykro mi że trafiłaś na takiego lekarza, to się po prostu w głowie nie mieści

dobranoc!!!

Pole: ucieklam Kochana daleko:) ale nie szybko( bo obcasy) ale na pewno tam nie wroce niech ciśnie. Teraz najważniejsza kwestia to wyjaśnić to co mi powiedział o moim wnętrzu:) ale dam radę, a jak Wy? Wszyscy? Jak sie czujecie?

Smerfeta: podczytuję czasami co tam u ciebie na in vitrowych wątkach:* no cóż...zdążają sie i tacy lekarze, wszystko jest do przejścia:)

Smerfeta - dzięki za odp teraz dopiero poczytałam co to ten estradiol ale wyczytałam że podnosi libido :-D (po za innymi sprawami), co do dalszych badań to nie wiem we wtorek jade do dr i mam nadzieje, że mi wszystko powie, moja prolaktyna w miare sie mieści w ramach, ( tu mają inne normy niż te gdzie robił mój m ale było dopuszczalne 480 a on ma 918 :szok: )

Lena - u mnie AMH 180 zł, miałam to zrobić ale się zastanawiłam a teraz załuje mogłam od razu i bym miała prawie pełny obraz,

Merlin - ja jestem na etapie badań i monitoringu,

A jeszcze jedno dziewczynki jak diagnozowane jest pcos (jeśli dobrze napisałam) ?

Kochane, bardzo mi sie miło zrobiło, ze o mnie pamiętacie. Całuje Was mocno za to! No ja mniej pisze, bo u mnie niewiele sie dzieje, a o pracy tutaj rozpisywać sie nie będę przecież:))

moze sie powtórzę - prosze sie nie bać HSG, to całkiem przyjemne badanie jest. Zupełnie niepotrzebny cały ten stres. Ja bardzo zalowalam ze sie na forum naczytalam, bo bardzo sie stresowalam, a to mały PIKUŚ!

Lena - pewnie ucaluje Wrocław, w razie czego wpadaj, mam wolna kanapę. :)) a czy Ty z Wro do Kielc sie przeniosłaś? Bo ja rodowita Kielczanka do Wro na studia poszłam i tak juz zostało.

Smerfeta - wyczytałam na necie że faktycznie tsh powinno być najlepiej w granicach 1-2 :-(, będzie trzeba po molo pochodzić i jodu się nawdychać, zaczynam się stresować a do wtorku długa droga

To ja ostatnia napisze;) W Diagnostyce płaciliśmy 120 zł za Amh.
Dziewczyny juz pisały o czasie i Amh, ja dodam, ze jak ktos sie stymuluje do iui, a są tu dziewczyny, ktore maja solidne leki i solidne dawki to Amh tez sie obniża. Dlatego jak ktos ma niskie Amh to lekarze nie praktykuja iui.

Dagna zrób histeroskopie, ona duzo wyjaśni. Ja miałam, lekka narkoza i po godzinie do domu. Nie miałam żadnych boli itp Mnie co prawda nic nie wyszło.
Ale ze mna leżała dziewczyna, ktorej lekarz powiedział, ze ma bardzo mała macicę i do tego tak uniesioną, ze nie ma szans by plemniki tam dotarły. Na usg tego nie było widać.
Mamy sie w miarę. Żaleznie od etapu "po" chemii, a ja fizycznie-ciazowo super.
Agaawa wierze, ze odpoczelas psychicznie i fizycznie więc powoli wracasz do gry. Trzymam kciuki, bo Ty swoje juz przeszlas, czas na malutki pozytyw, ktory przez 9 miesięcy solidnie podrosnie;)
Yoanno moze faktycznie wyciszenie to był dobry patent.
Ja jestem na takich obrotach, ze moja mama mi powiedziała, ze złapała sie na tym, ze zapomniała, ze jestem w ciazy i zamiast mnie odciążyć to mnie dociażyła...

reklama
Agaawa: witam Cie znowu:) a Ty tez Wrocław? Na telefonie niestety nie widzę kto z jakiego miasta i tak co wyłapie to pytam:)

Pole: wiem wlasnie ze jednak to mnie nie minie, a tak jak pisałam obejrzeliśmy z P nagranie i ta lewa strona : no nie jest to idealny lewy jajnik i jajowod. Wiec dostanę @ i sie umawiam do gina i chciałabym zeby on mi to zrobił w szpitalu bo mam do niego zaufanie...mimo ze lekarz ten u którego byłam stwierdził ze IUI na NFZ to nic nie warte i ze lekarz pewnie robił kiedy chciał ta IUI:] ale cóż... Dobrze ze czujecie sie dobrze i ze mały za bardzo Ci tam nie szaleje w brzuszku:) a wybraliście imię?:)

Do góry