Sylwka8825 i Agaja82 witajcie :-) Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać, dzielić radami i doświadczeniem więc śmiało pytajcie, niektóre z dziewczyn to niezła skarbnica wiedzy. Życzę Wam, żebyście jak najszybciej przeniosły się na wątek ciężarówek.
Sylwka8825 spróbuj IUI skoro u Was tylko pco i słabe nasienie M. A AMH czyli rezerwę jajnikową badałaś? Jeżeli masz w normie to możesz spokojnie próbować ale jak obniżoną to czas goni. Do ivf zawsze zdążysz podejść a IUI warto teraz spróbować, jak widzisz niektórym się udaje. Do zalet IUI należy dużo mniejsze obciążenie organizmu (małe dawki leków, brak narkozy itp) oraz dużo mniejsze koszty. Jak się zakwalifikujesz do rządówki to wydasz na leki conajmniej 2-3 tys a IUI powinnaś się zmieścić 1000-1500 zł. w zależności od leków (przy clo to w ogóle grosze + koszt IUI około 700 zł.). Moja znajoma już ma dwoje dzieci z IUI i oba udały jej się za pierwszym razem. Jak podczytywałaś nasze forum są przypadki, że udaje się 1 ale też i 5, nie ma reguły.
Yoanna ja już chyba przegapiłam swoją kolej :-(