reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasik, to prawda niepęknięty pęcherzyk będzie u Ciebie widoczny w 18 dc, z tym że on jeszcze ma szanse wchłonąć się razem z @ i wtedy można spokojnie rozpocząć stymulkę. Wiadomo, spokojna głowa gdy nie będzie pęchola, ale zawsze jest nadzieja w @ że zabierze torbielkę ze sobą ;-)

Agaawa też nie bardzo rozumiem poczynań Twojego lekarza. Po co Ci jeszcze te 3 dawki menopuru skoro nie podchodzisz nawet do iui? Przecież to dopiero Twój 7 dc, więc na mniejszych dawkach stymulantów pęchole też ładnie Ci podrosną. No i tymi lekami przyspieszy Ci się owulka. Podanie leków łagodnie, czyli dłużej i mniejsze dawki przesunęłoby owulację zapewne nawet do środy i spokojnie mogłaby być iui. Sorki, że tak Ci z grubej rury walę, mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe, ale mam wrażenie że lekarze traktują nas jak myszy doświadczalne, nafaszerować i będzie git :zawstydzona/y: Daj znać jakie jest Twoje AMH i FSH bo może ja tu wyładowuje złości a Twoje wyniki po prostu wymagają takiej stymulacji :sorry2: A jakie badania przed iui masz jeszcze zrobić? Cytologię, wymaz czy coś jeszcze?

Madziulka powodzenia na iui!!!! trzymam kciuki za efekty
Kasica powodzenia na wizycie!!!

reklama
Dziękuję Wam bardzo za kciukasy , przydadzą się :-)
Tym razem nie nastawiam się na sukces , za dużo mnie kosztuje rozczarowanie :-(
Wciąż nie mogę uwierzyć , że sama naturalnie "wytworzyłam " tak duży pęcherzyk.

Dziewczyny, ja sie nie obrazam za podstawowe pytania:)) wręczrżeciwnie, Wasze opinie moze mnie na coś nowego naprowadzą?

wiec tak - mam 36 lat, WSZYSTKIE badania w normie, nawet fosfolipidy, tocznie, hormony. Nasiona męża takie średnie, nie najlepsze, nie najgorsze, bierze witaminy. AMH tez zrobiłam 1,4. No wiec cel leczeńia innego niż CLO jest taki, ze chyba juz coraz słabiej na niego reaguje, ostatnio 3 cykle po 1 pecherzyku. I endometrium słabsze. Miałam nadzieje, ze wyprodukuje na tych lekach chociaż ze dwa pecherzyki. I podobno te leki, które biorę sa nie tylko na wzrost pecherzykow, ale tez podnoszą ich jakość, o ile to możliwe. Bo u mnie jest jakoś niezidentyfikowany problem z utrzymaniem ciazy. A zirytpwali mnie tym najbardziej, źe oni uważają ze ja powinnam sie starać naturalnie przy tej stymulacji, a nie mieć IUI. A ja mam odmienne zdanie - uważam, ze skoro wydaje tyle kasy na stymulację, to pare stow wiecej na IUI nie robi mi różnicy.a moze te 10% szans wiecej to właśnie bedzie moje 10 %? Uważam, ze trzeba zmaksymalizowac szanse, a nie czekać kolejne pól roku.

No nic, po raz kolejny los mi pokazuje, ze nie mozna sobie nic zaplanować. Troszkę mam doła, ale minie mi :))

Madzia i piotr - gratuluje, cudowna wiadomość.

Madziulka. - &&&&&&&&&&&& bardzo mocno!

Madzia i Piotr gratuluję serduszka i zazdroszczę ale tak pozytywnie :-):tak::-)

Agaawa czyli dobrze pamiętałam wiek :-) AMH masz całkiem ładne jak na te lata :sorry2: Sorry ale ja mam 37,5 lat a AMH 0,79 :-( Ja bym się na Twoim miejscu upierała na IUI, Menopur powoduje wzrost pęcherzyków, brałam go 3 razy przy IUI i raz przy ivf tylko dawki dużo większe, nie wiem jak wpływa na jakość bo u mnie chyba z tym było kiepsko skoro żadna komóreczka nawet na szkiełku się nie zapłodniła :-( Może na własną rękę nie bierz już Menopuru i spróbuj umówić się na IUI na wtorek do innego lekarza? W końcu to Twoje pieniądze więc chyba możesz o nich decydować :sorry2: Jeżeli nie będziesz brała Menopuru pęcherzyki powinny wolniej rosnąć i spokojnie dotrwać do wtorku a może nawet później. Jak długie masz cykle? Owu powinna być około 14 dni przed @ Ja mam krótkie cykle bo od 24 do 26 dni a owu miałam zazwyczaj 11-13 dc tylko raz organizm zastrajkował i owu była w 8 dc :szok: Może akurat dzięki Twojemu uporowi się uda, tego Ci życzę :tak::tak::tak:

Witam was dziewczynki!!Na wstepie dziekuje Wam za zyczliwosc i mile przyjecie do Waszego Cieplutkiego Grona.Ciesze sie ze jestem z Wami bo razem razniej i latwiej isc,zwlaszcza pod gorke...jak wiele z nas.Wracajac do moich badan genet.i immunolog.sa ok.Przyczyna mojego poznego poronienia byla niestety"slaba macica"ktora wraz ze wzrostem mojego synka po prostu"puscila"i poszly wody plodowe.Jezeli kiedykolwiek bede ponownie w ciazy koniecznie musze miec zalozone szwy okolo 13-ego tygodnia.Inne badania pokazaly niedroznosc jednego z jajowodow,moze wlasnie dlatego sie nie udaje...Na mojej ostatniej wizycie lekarz stwierdzil ze juz za dlugo jestem na clo i jezeli kolejna inseminacja sie nie uda nie ma sensu tracic czasu i zaproponowal nam juz in vitro .Niewiem sama czy dam rade...Mam za soba tyle rozczarowan ze po ostatniej inseminacji nawet boje sie miec jakakolwiek nadzieje bo wiem jak bardzo boli rozczarowanie.Nie wazne co bedzie dalej bede sie usilnie modlic za nas wszystkie moze w koncu Bog ulituje sie nad naszymi lzami i pozwoli nam sie cieszyc.Jeszcze raz dziekuje Wam wszystkim za wsparcie i do nastepnego razu....Trzymajcie sie dzielnie .Pozdrawiam

wpadłam tylko na chwilkę życzyć udanego dnia,

my zmykamy na budowę:-) muszę posprzątać łazienkę i wc na błysk żeby można było sprzęty wstawiać. a skoro niedługo rozpoczynamy stymulację to ponoć nie będzie można się przepracowywać;-)

Madzia i Piotr z całego serca gratuluję :-D podpowiedz proszę co powinnam ze sobą zabrać do kliniki w czasie punkcji i transferu, jakie są "warunki socjalne" brakowało Ci czegoś co mogłabym zabrać ze sobą?

reklama
Witam się dziewczynki w to piękne i słoneczne popołudnie :-) U mnie niestety dzień nie zaczął się dobrze, nie dosyć, że pół nocy nie spałam bo ten cholerny paracetamol niezbyt pomaga mi przy bólach @ a nie mogę brać mojego ibuprofenu max to na dodatek o 7 rano zadzwonił nasz przyjaciel, że zmarła jego mama :-( Co prawda ciężko chorowała, miała marskość wątroby i wszyscy liczyli się, że to kiedyś nastąpi ale nigdy nie jest odpowiedni na to czas :-:)-:)-( Facet został sam na świecie, brat mu zginął w wypadku samochodowym ponad 10 lat temu, ojciec zmarł jakieś 6 lat temu i był tylko z matką. Całe szczęście, że od pół roku ma kobietę z dzieckiem więc to go przytrzyma w pionie, w przeciwnym razie byłoby baaaaaaaaardzo ciężko. Tak więc od rana szybkie zmiany w grafikach, mój M musiał przejąć część jego obowiązków, całe szczęście udało się załatwić chwilowe zastępstwo a tu długi weekend za pasem więc w perspektywie wzmożona praca. No ale cóż, życie weryfikuje nasze plany, niestety ...

Do góry