reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić. Sprawa wygląda tak że w tym miesiącu bardzo chciałam podejść do drugiej inseminacji.W czym problem a no w tym że moja ginekolog robi monitoringi tylko we wtorki i czwartki.Cykle mam przeważnie 28-30 dniowe. I teraz tak ,Jak pojde zrobić monitoring w czwartek to będzie to 9 dzień cyklu . Ale Moja klinika w której podchodzę do inseminacji czynna jest tylko w sobotę do 14 a w niedziele wogole.A z moich obliczeń wychodzi że owulacja nastąpi koło niedzieli lub poniedziałku rano. Niestety w poniedziałek na inseminacje to będzie już 13 dzień i zostanę przyjęta dopiero popołudniu co według mnie mija sie zupełnie z moją owulacją. Nie chce przepuścić kolejnego cyklu. Bo miesiąc wcześniej miałam robioną drożność jajowodów i też ominęłam tamten cykl:(
Trochę się zdziwiłam, bo moja klinika jest czynna przez cały tydzień. Inaczej ciężko, bo nasze organizmy wolnego sobie nie biorą na weekend ;) A nie rozmawiałaś o tym z gin? Najlepiej spytać lekarza. A to IUI na cyklu naturalnym czy stymulowanym?

***teraz przeczytałam Twoją wcześniejszą historię. Robisz IUI w tej samej klinice? Nie rozumiem dlaczego wcześniej nie zlecili Ci hsg. U nas jest problem z nasieniem męża, ale ja miałam robione wszystkie badania. W końcu to my mamy mieć dziecko w brzuszku :) Myślałaś o zmianie kliniki? I dlaczego nie robiłaś na cyklu stymulowanym? To był Wasz wybór? U mnie też wszystko ok a podchodzę do IUI na cyklu stymulowanym, bo to zwiększa szansę a tymbardziej, że leki są refundowane to żal nie skorzystać (wg mnie). Hmmm ja bym się wstrzymała i zmieniła klinikę

Ostatnia edycja:
reklama
No byłam pewna że w niedziele mają jakiś dyżur. Ale jak się okazało nie i w soboty też tylko do 14. Przecież nie moja wina że owulacja wypada w niedziele. Tak samo może być np za miesiąc lub dwa i co wtedy.

Sprawa wygląda tak że moja gin powiedziała że powinnam robić na naturalnym cyklu gdyż ta owulacja występuje.Stymuluje się wtedy gdy tego pęcherzyka nie ma.Tak zostałam pouczona. Poza tym sama w sumie unikałam tego hsg. Może dlatego pierwsza insemka była bez tego badania.O zmianę kliniki też pytałam ale stwierdziła ze to najgorsze co może być zmiana kliniki po 1 nieudanej insemce.

Ostatnia edycja:
No byłam pewna że w niedziele mają jakiś dyżur. Ale jak się okazało nie i w soboty też tylko do 14. Przecież nie moja wina że owulacja wypada w niedziele. Tak samo może być np za miesiąc lub dwa i co wtedy.
Nie wiem Kochana ja bym się oglądała za innym miejscem. A co do straty tego cyklu jesteś raczej pewna, że w weekend owu wypadnie?

***hm u mnie naturalnie owulacja występuje, ale lekarka sama zapropowała stymulację ( chyba nie z korzyści zysku, bo to leki refundowane i tylko papierkową robotę z tym mają), po to żeby zwiększyć szansę na zapłodnienie

Ostatnia edycja:
A masz może jakoś klinikę godna polecanie ale w Małopolsce?? Naprawdę za dużo rzeczy się na mnie posypało i nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć. Jest tyle tych klinik i na większość każdy narzeka. Więc co wybrać :( No Ostatnie dwa miesiące owulacje miałam w 13 dniu cyklu rano.

A masz może jakoś klinikę godna polecanie ale w Małopolsce?? Naprawdę za dużo rzeczy się na mnie posypało i nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć. Jest tyle tych klinik i na większość każdy narzeka. Więc co wybrać :( No Ostatnie dwa miesiące owulacje miałam w 13 dniu cyklu rano.
Ja swoją klinikę mogę polecić chociaż narazie efektów jeszcze nie ma...ale w Poznaniu się leczę. Ja do swojej dotarłam z polecenia kuzynki. Może warto popytać znajomych? Aż dziw bierze ile teraz ludzi ma problem z zajściem....Możesz też poczytać w internecie, są robione na forach różne rankingi klinik.

hłe hłe dzwonili do mnie z rejestracji, że mają opóźnienie i mamy przyjechać na 22.15 :D Mam nadzieję, że się do północy wyrobimy :O

Nie mam nikogo kto mógłby mi polecić taką klinikę .A takie szukanie w necie po rankingach nie jest dla mnie zbyt obiecujące. Każdy pisze coś złego i dobrego. Dlatego poszłam z polecenia mojej gin

Magnolia w malopolsce nie ma niczego godnego polecenia niestety...

reklama
Dream kciuki zacisniete &&&

Kath a tak lamentowalas a tu sie z Ciebie pionierka zrobila w ilosc:-) a mma juz chyba przeczucie na przyszly miesiac:-)

Beti :-* czekam na Twoja ciaze jakby to moja miala byc:-D

Marzen jak tam?

Mamuski cos nam ucichly! Do brze ze jeszcze brzuchatki sie odzywaja czasem:-*

Do góry