reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja dzis tez jakis dołek. Mialam koszmary w nocy. Czy jest szansa, ze po zastrzykach pęcherzyki urosną? W 12 dniu było mniej niż 10 mm, a owu mam ok 18 dnia. Teraz mam zastrzyk codziennie aż do soboty. W piątek usg, ale do tego czasu chyba osiwieję!!

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej. Skoro lekarz kazał brać zastrzyki to uwierz że mogą  ;).. Ja dziś na poprawę humoru idę na zakupy.. Muszę się odstresowac... Straszne to czekanie. Trzymajcie się dziewczyny... Trzeba myśleć pozytywnie :)

reklama
Hej. Skoro lekarz kazał brać zastrzyki to uwierz że mogą  ;).. Ja dziś na poprawę humoru idę na zakupy.. Muszę się odstresowac... Straszne to czekanie. Trzymajcie się dziewczyny... Trzeba myśleć pozytywnie :)
Jak tak dalej pójdzie to na zakupy będzie stać tylko naszych lekarzy [emoji12]
Powiem Wam, ze życie jest cholernie niesprawiedliwe

Nie dziękuję nie dziękuję!!! Ale przez ponad siedem lat "bezdzietnych" już znam na tyle swój organizm że mogę powiedzieć z pełnym przekonaniem że druga IUI się nie powiodła. Buuuu.... Teraz badanie AMH w nastepnym cyklu i po nim decyzja kiedy in vitro... Na dzień dzisiejszy nie mam kasy na całą procedurę w Warszawie. Jak amh będzie dobre to poczekam na dofinansowanie przez samorząd.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Siedem lat to bardzo długo... Współczuję... Ja dopiero 3 lata się staram... Znałam przypadki że osoby podchodzily do in vitro i brały kredyt... W jakim kraju my żyjemy.....

Ja dzis tez jakis dołek. Mialam koszmary w nocy. Czy jest szansa, ze po zastrzykach pęcherzyki urosną? W 12 dniu było mniej niż 10 mm, a owu mam ok 18 dnia. Teraz mam zastrzyk codziennie aż do soboty. W piątek usg, ale do tego czasu chyba osiwieję!!

Oska305 ja zawsze brałam Menopur w zastrzykach. Przy drugiej IUI byłam na usg w 13 dc. Zero pęcherzyków. Podlamalam się, ale lekarka kazała mi jeszcze 3 dni sie kłuć. I po tych trzech dniach urosły pięknie 3. Także u Ciebie jest duża szansa, ze będą dużo większe. Więc nie załamuj się. Będzie dobrze.

Jak tak dalej pójdzie to na zakupy będzie stać tylko naszych lekarzy [emoji12]
Powiem Wam, ze życie jest cholernie niesprawiedliwe

Wiem i bardzo to smutne... Ja z jednej strony cieszę się że lekarz powiedział że nie robimy inseminacji w tym cyklu bo szkoda pani pieniędzy, ale z drugiej strony czuje rozczarowanie.. Wiem że jeśli nie zareaguje na clo to też będę musiała brać te drogie leki... Eh..pójdę z torbami

Siedem lat to bardzo długo... Współczuję... Ja dopiero 3 lata się staram... Znałam przypadki że osoby podchodzily do in vitro i brały kredyt... W jakim kraju my żyjemy.....
Długo długo ale w klinice leczymy się dopiero od listopada a wcześniej po prostu się nie zabezpieczalismy.... Ale ja nie mam owu bez leków więc w sumie owulacyjnych cykli w ciągu tych 7 lat to było z 15

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem i bardzo to smutne... Ja z jednej strony cieszę się że lekarz powiedział że nie robimy inseminacji w tym cyklu bo szkoda pani pieniędzy, ale z drugiej strony czuje rozczarowanie.. Wiem że jeśli nie zareaguje na clo to też będę musiała brać te drogie leki... Eh..pójdę z torbami
A jaką dawkę clo brałas i przez jaki okres w cyklu?

Mąż ma azospermie dlatego korzystamy z dawcy ja mam endometroze ale do iui nie była jakaś straszna przeszkodą jednak mogła przyczynić się do ciąży poza macica :( jutro mam wizytę w klinice może dowiem się czegoś więcej

A ktory stopien endometriozy masz? Bo u mnie byl plan iui, a jak sie okazalo, ze endometrioza 3. stopnia to lekarz mi powiedzial, ze nie bedzie mnie oszukiwal i naciagal na kase i ze tylko invitro nam zostaje... Maz ma teratozoospermie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry