reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny jestem po wizycie. Od srody zaczynam stymulacje!!! [emoji4] [emoji4] [emoji4] a punkcja prawdopodobnie za 2 tyg w pon. Leki juz wykupilam z refundacja placilam 851,61
Za tydz w pon wizyta kontrolna monitoring i badanie estradiolu.

[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] dziewczyny za wszystkie

Jolancik wpisz mi 27.02 monitoring [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Super!!! To teraz kciuki za twoją stymulację...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Od srody zaczynam stymulacje!!! [emoji4] [emoji4] [emoji4] a punkcja prawdopodobnie za 2 tyg w pon. Leki juz wykupilam z refundacja placilam 851,61
Za tydz w pon wizyta kontrolna monitoring i badanie estradiolu.

[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] dziewczyny za wszystkie

Jolancik wpisz mi 27.02 monitoring [emoji4]

O jak pięknie, też bym tak chciała:) Ja zaraz wskakuje w auto i pocinam do klinik dam znać po co u mnie...Jaki masz lek? A to kasa za leki nawet ok:)

O jak pięknie, też bym tak chciała:) Ja zaraz wskakuje w auto i pocinam do klinik dam znać po co u mnie...Jaki masz lek? A to kasa za leki nawet ok:)
Tez zdziwiona bylam w aptece nawet. Ale w klinice dostalismy adres apteki z ktora wspolpracuja wiec tam pojechaliśmy. Jak wroce do domu to Ci napisze bo teraz wracam do domu a leki w bagażniku w specjalnej torbie termicznej [emoji6]
A Ty jak tam ? Ja mam kontrolne usg po lekach w pon, sr i pt w przyszlym tyg

Mam pytanie do dziewczyn po IUI. Czy warto kłuć się zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyków, czy też nie ma co wstrzykiwać niepotrzebnie leków?
W drugiej próbie miałam podany ovitrelle jak dobrze pamiętam, no ale... nic to nie dało :frown:

Mam pytanie do dziewczyn po IUI. Czy warto kłuć się zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyków, czy też nie ma co wstrzykiwać niepotrzebnie leków?
W drugiej próbie miałam podany ovitrelle jak dobrze pamiętam, no ale... nic to nie dało :frown:
Jeżeli nie pękają to warto, a jeśli pękają to z zastrzykiem łatwiej lekarzowi określić moment owulacji;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Mi prawidłowo rosną, pękają itp. od początku chciałam być stymulowana, bo często dziewczyny uważają, że są to zwiększone szanse.
Wy piszecie, że po podaniu zastrzyku czekacie często nawet 36 godzin, a przy mojej drugiej próbie, lekarz kazał w niedzielę o 19 zrobić zastrzyk, a w poniedziałek o 12 była iui. Co prawda pęcherzyk dominujący miał 28 mm, endo ponoć odpowiednie.
Ogólnie zastanawiam się czy warto wstrzykiwać chemię. Czy to faktycznie pomaga i jakie macie zdanie. Dziś mam wizytę, dlatego jeszcze sporo popytam.
Mam już za sobą prawie 4 miesiące przerwy i powrót do tych spraw mnie ogromnie stresuje :cool:

Vinszka, według mnie warto. Mi też wszystko pięknie rośnie i pęka ale jednak za kazdym razem mam Ovitrelle. Po zastrzyku gdzieś po 32-33 godzinach miałam IUI. Jak już napisano wyżej masz pewność że owulacja nastąpiła i nasienie się przyda ;) A to że sie nie udało, to nie znaczy że ten zastrzyk jest bez sensu. Powodzenia!

adunnnia, super, że już niedługo będzie punkcja :) Kciuki! Rozumiem, że nie miałaś antykoncepcji i od razu stymulacja?

annet, kciuki za IUI! Ja już czekam na wynik!

cikulinka, kciuki za piękne II!

Wczoraj miałam urodzinki :) Skonczyłam 31 lat także najwyższy czas na dzidziusia :sorry:

Ludek w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Niech Ci się spełni to największe marzenie!!! :biggrin2:
Wczoraj byłam u siostry na urodzinach, skończyła 30 ! ;) A ja za 9 dni 31 skończę...

reklama
Ludek w takim razie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Niech Ci się spełni to największe marzenie!!! :biggrin2:
Wczoraj byłam u siostry na urodzinach, skończyła 30 ! ;) A ja za 9 dni 31 skończę...
Ja za 14 dni będę miała 31.
Vinszka, według mnie warto. Mi też wszystko pięknie rośnie i pęka ale jednak za kazdym razem mam Ovitrelle. Po zastrzyku gdzieś po 32-33 godzinach miałam IUI. Jak już napisano wyżej masz pewność że owulacja nastąpiła i nasienie się przyda ;) A to że sie nie udało, to nie znaczy że ten zastrzyk jest bez sensu. Powodzenia!

adunnnia, super, że już niedługo będzie punkcja :) Kciuki! Rozumiem, że nie miałaś antykoncepcji i od razu stymulacja?

annet, kciuki za IUI! Ja już czekam na wynik!

cikulinka, kciuki za piękne II!

Wczoraj miałam urodzinki :) Skonczyłam 31 lat także najwyższy czas na dzidziusia :sorry:
Ode mnie tez NAJLEPSZEGO!!![emoji512][emoji320] Dzidziusia [emoji480][emoji480][emoji480]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry