reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mi się tak osobiście wydaje że 6% to w końcu prawie 5mln prawidlowych plemnikow przy tej ilości ogólnej. Strasznie mnie poschizowala ta genetyczka :/ Do tej pory myśleliśmy że dobre te wyniki, a ona z takim tekstem.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

6 % to wedlug moich lekarzy bylo by rewelacja. Mi przy 3 % mowia ze w miare I ze taka ilosc jest klasyfikacja do iui . Ale I tak uwazaja ze nie jest az tak zle.

reklama
Bo ja genetyczka zobaczyła 6% i mowi że to kiepsko bo powinno być 80% i 6%to tylko do invitro się kwalifikuje. A kuźwa laborantka i lekarze z kliniki mowili że ok, i już zwątpiłam teraz... Dodam że przy ilości 76 mln.

Z którego roku ona ma wiedze?? Normy z 2009 mówią o 30% a te z 2010 już o 4%. Rzadko który ma 100% prawidłowych czy nawet zbliża się do setki. Raczej max.to 25-30%

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

6 % to wedlug moich lekarzy bylo by rewelacja. Mi przy 3 % mowia ze w miare I ze taka ilosc jest klasyfikacja do iui . Ale I tak uwazaja ze nie jest az tak zle.
Jakaś poryta ta genetyczna. Nie wiem kto miałby mieć 80%. Nawet kiedyś słyszałam że jak jest za dużo prawidłowych to też jest źle no później walczą że sobą

Hej widzę ze byłaś u profesora. I jak wizyta? Jakiś plan określił? Kiedy masz następna?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Byłam niedawno. Spojrzał na moje badania i stwierdził że on tu PCOS nie widzi. Mam niski progesteron i z tym trzeba coś zrobić plus rzadkie owulacje. Skierował mnie na badanie progesteronu. Jako jedyny upatrywal trudość z poczęcie po stronie męża. Skierował go na badania hormonalne. Mąż strzelił głupotę. Oddał nasienie po 9 dniach bez seksu a podał ze było tylko 5 dni bez seksu. Wynik był 1% prawidłowych plemników. A w poprzednim 6%. Prof był zaskoczony. Dopiero po powrocie do domu wyliczyłam ze mąż fantazjowal... będę u prof 5lutego na kolejnej wizycie juz z wynikami

Dziewczyny jakie Wasi emkowie mają wyniki morfologii? Tzn ile % o prawidłowej budowie?

Mój mąż przy pierwszym badaniu miał 0% a potem już przy każdym 2%. Nasz urolog powiedział, że przy liczebności 80 mln plemników to jest całkiem pokaźna sumka. Wyjątkiem chyba są mężczyźni którzy mają chociaż 20%, także chyba coś jej się porąbało , a szkoda, bo mogła niepotrzebnie Cię zestresować.

Jak cudownie jest "mieć" to forum. Tak bo się schizowala przez durna babę do kolejnej wizyty w klinice. Ale przy kolejnej wizycie u niej, nie omieszkam jej nie zaproponować by jako lekarka zajmująca się takim tematem, bardziej się przygotowała.

Jak cudownie jest "mieć" to forum. Tak bo się schizowala przez durna babę do kolejnej wizyty w klinice. Ale przy kolejnej wizycie u niej, nie omieszkam jej nie zaproponować by jako lekarka zajmująca się takim tematem, bardziej się przygotowała.

Mój miał 2% teraz. A przy pierwszym badaniu 8 lat temu niby 30% czyli ówczesne minimum...ale raczej tyle nie było. Badanie niekomputerowe. Pani laborant sobie okreslala na oko[emoji6]

Mój miał 2% teraz. A przy pierwszym badaniu 8 lat temu niby 30% czyli ówczesne minimum...ale raczej tyle nie było. Badanie niekomputerowe. Pani laborant sobie okreslala na oko[emoji6]

No właśnie my kiedyś zrobiliśmy badania w jakimś tam poleconym przez ginekologa laboratorium. Zapłaciliśmy 70 zł i zachwalal że same Lewandowskie i właśnie napisał że 80% prawidłowo zbudowanych. Kazdy lekarz się później dziwił że jakim cudem jak normy są dużo niższe i zrobiliśmy w klinice i wyszło 6% ..
Jeszcze mówimy tej babie dzisiaj, że emek ma syna z pierwszego związku to stwierdziła że kiedyś mógł mieć lepsze nasienie. Owszem, ale kuzwa bez przesady..

reklama
Do góry