kolor nadzieji
Fanka BB :)
No myślę że już niedługo[emoji846] tak pod koniec pazdziernika
Kiedy?![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kiedy?![]()
Witam się z wami od jakiegoś czasu was podczytuje i postanowiłam napisać. Tak w skrócie o mnie. Jestem szczęśliwą mamą od 5 lat a odkąd córka skończyła 2 latka staramy się z mężem o drugie dziecko. Niestety nie wychodzi jestem po laparoskopi drożność w porządku , męża wyniki super a dziecka brak. Dostałam skierowanie na inseminacje. I moje pytanie do was kochane czy któraś miała robioną inseminację w niemczech. Jak to tu wyglada i w ogóle. Pozdrawiam was i wymarzonych dwóch kresek
![]()
Jeśli jesteście małżeństwem to chyba dostaniecie refundację [emoji3526] ja byłam już w klinice. Juz prawie wszystkie Krankenkasse refundują. Ale w klinice wam też powiedzą które refundują to możecie zmienić. Oni nie robią od razu inseminacji, najpierw kierują na badania, zależy jakie miałaś. Może twoje wystarcza. Ja się zapisałam już w maju i dostałam masę skierowan... Do diabetologa, endokrynologa, ginekologa operacyjnego, hematologa, immunologa... Ale myślę że też tyle badań że względu na aniolki.Witaj kochana u nas pierwsza ciąża od razu była w drugim cyklu a teraz niestety nie wiadomo przyczyny jest jej brak. Oboje z mężem mieliśmy wszystkie badania robione i są idealne no a ciąży brak. Przez to że mieszkamy w Niemczech tu będzie inseminacja na którą się zdecydowaliśmy. Trochę mnie to przeraża no ale bo nie wiem jak to tu wygląda ale idziemy do przodu. Jesteśmy na etapie załatwiania terminu. Przez ten Covid mamy troche utrudnione ale to kwestia czasu. Możliwe że do końca roku termin będzie