reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Błonka ja zaczynam 34 a Ty zaraz zaczniesz. Mam problemy ze spaniem i odliczam dni do końca. Na brzuchu robią mi się rozstępy pomimo tego że sie smaruję 2 razy dziennie oliwką,

reklama
ja mam całą siatkę rozstepow... dziewczyny wrzuce wam na chwile jak wyglada tragicznie moj brzuch........ ale potem zaraz usune.. :)

ja pozno ide spac a wstaje o 5 rano.. i juz nie zasypiam i chodze taka rozdupiona

Ostatnia edycja:
Jak to dobrze, że ta medycyna poszła tak do przodu i że można liczyć na ivf :) Szkoda tylko, że IUI tak rzadko się udaje. Ja wczoraj miałam owulkę (monitoring wykazał) i po cichu liczę, że może stanie się cud i uda się naturalnie, chociaż racjonalnie patrząc szanse są 0,01%

mnie akurat nie przeszkadzaja :) ciesze sie ze je mam :p emkowi tez nie przeszkadzaja... ale ogolnie no teraz raczej na basen czy gdzies stroj kompielowey 1 czesciowy bo ktos moze nie chcec ogladac takiego brzydala :p

Błonka mi się wydaje że gdyby nie oliwienie to byłoby jeszcze gorzej. Po porodzie tez trzeba sie smarowac. Ja też chodze taka ni w 5 ni w 10. Ciesze sie ze nie ma upałów bo mogłoby być jeszcze gorzej.

Błonka , Lindi ja jak na razie na brzusiu nie mam , ale spodziewam się ich jak najbardziej, bo mam tendencję(na bioderkach mam parę, ale to dużo wcześniej się zrobiły)Ja kiedyś podczas starań długich pomyślałam sobie,że mogę mieć brzusio cały w roztępach tylko żeby ta dzidzia tam była.
Na razie śpię jak zabita-najlepiej na bokach(fakt,że przekręcanie się już nie takie łatwe jest).
pełna_ nadziei83 u nas też IVF za 1 razem się udało-u mężusia też parametry słabe tzn.ilość spora, ale mało ruchliwe i morfologia nie za dobra, a i leukocytów sporo.Też miałam ICSI jak Lindi.
Zanim zaczął łykać androvit to ruch był powolny i drgania natomiast po długim braniu( na pewno gdzieś ok.1,5roku)zmienił się na szybki(ale tylko parę % ich było w tym przedziale)i powolny.

reklama
Hej Dziewczyny.
Ja już po IUI. Pęcherzyk po stronie prawego jajowodu (drożnego) 22 mm, czyli od wczoraj nic już nie podrósł. Endometrum 8,6 mm. Lekarz jednak nie widział przeciwskazań i IUI wykonał. Parametry M bardzo dobre. Mam brać luteinę i encorton.
Odebrałam też wyniki na toksoplazmozę. Wynik IGg: 332, wynik IGm: 0,380. Nie wiem za bardzo jak to interpretować - lekarz stwierdził, że wynik jest dobry i nie ma przeciwskazań w staraniu się o dzidzię.

Chciałam Was zapytać - te dziewczyny które miały IUI na niepękniętych pęcherzykach - przy jakiej wielkośći pęcherzyka miałyście przeprowadzaną inseminację?

Do góry