reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzien dobry wszystkim,bardzo chce do was dolaczyc,Wczesniej bylam na innym forum ale jakos malo aktywnie tam jest :confused2:.To jest moja pierwsza stymulacja i pierwsze podejscie do IUI. Dwa miesiace sie zbieralam zeby zaczac w koncu brac zastrzyki,za emocjonalnie podchodzilam do tego,sama nie wiem o co mi chodzilo.
To jest moj 6dzien cyklu i 5dzien zastrzykow(Suprefact,Puregon),przedemna trzy proby.
Szczeze mowiac potrzebuje wsparcia,pogadania o tym,a wy mnie najlepiej zrozumiecie.

reklama
SMERFETA TRZYMAJ SIĘ KOCHANA I MAM NADZIEJĘ ŻE U DRKA USLYSZYSZ TYLKO DOBRE WIADOMOŚCI ;-)
KARA WITAJ. ŻYCZĘ CI ŻEBY TWOJA PIERWSZA IUI ODBYŁA SIĘ W TYM CYKLU Z POWODZENIEM. A TU RZECZYWIŚCIE DZIEWCZYNY MAJĄ DUŻA WIEDZĘ KTÓRĄ CHĘTNIE SIĘ DZIELĄ. A MOŻESZ OPISAĆ WASZĄ SYTUACJĘ?
ODEBRAŁAM WCZORAJ WYNIK 7,95 GDZIE W I TRYMESTRZE CIĄŻY POWINIEN BYĆ OD 9,3 WIĘC NADAL MAM BRAĆ DUPKA 2x1TAB.

Dziekuje za przyjecie :-)
Z mezem staramy sie o dzidziusia od lutego 2010 i dwa miesiace pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy. W 12tyg. poszlam na pierwsze USG i okazalo sie ze ciaza sie nie rozwija.Usuneli mi ja za pomoca tabletek do pochwowych.
Troche sie zalamalam i moja @ nie mogla sie unormowac trawala po kilka miesiecy.Lekarz dawal mi rozne leki, po czy rozlozyl rece i wyslala do specjality.Od 2012 roku od czerwca chyba jestem pod opieka specjalisty w klinice nieplodnosci i rozrodu w UK. Dlugo trawaly badania pozniej 8m-cy staran na clomifenie,zadnych rezultatow,oprocz 2 miesniakow.Pozniej kolejne badania, w tym rendgen jajowodow,wszystko okej maz tez ma dobre wyniki.No i w tym miesiacu zaczelam stymulacje i przygotowuje sie do IUI a w piatek pierwsze USG.

Piaska Ty się kobieto nie denerwuj, nie każda z nas może sobie pozwolić na 12 miesięczny macierzyński a jeżeli chodzi o pieniądze to i tak dostanie się tyle samo tylko albo w pół roku albo w rok (6 miesięcy 100 % i 6 miesięcy 60% to to samo co 12 miesięcy 80%) :-) Nikt nikogo nie zmusi do pracy, jak to mówią - z niewolnika nie ma pracownika ale wiadomo, że pracodawca musi wiedzieć czy ma liczyć na danego pracownika w danym czasie czy nie. Każdy kij ma dwa końce;-) ja jestem po obu stronach bo jestem i pracownikiem (w jednej firmie) i pracodawcą (w dwóch firmach) i wiem, że kobieta w ciąży to ciągły niepokój czy przyjdzie do pracy i jak długo jej nie będzie. Nie każde stanowisko można łatwo przekazac nowej osobie. Miałam kiedyś taką pracownicę która poszła na zwolnienie lekarskie w 3 TYGODNIU ciąży, mimo, że z ciążą było ok i mogła pracować ale to jeszcze nic, po urodzeniu poszła na macierzyński, później na wychowawczy, pod koniec wychowawczego jak myślałam, że już wróci do pracy znowu zaszła w ciążę i sytuacja się powtózyła, jak kończył się drugi wychowawczy jeszcze go przedłużyła z uwagi na niepełnosprawność dziecka (które nota bene jest pełnosprawne) i tak ciągnęła chyba z 8 lat, była na etacie a tak naprawdę jej nie było. Najgorsze, że nie powiedziała szczerze o co chodzi tylko mydliła mi oczy, że niedługo wróci do pracy. I jak taki pracownik po 8 latach ma wrócić na to samo stanowisko? To naprawdę nie jest proste. Wiadomo, że pracodawca nie może od nas żądać podpisania deklaracji, że nie pójdziemy na 12 miesięczny macierzyński ale chciałby wiedzieć na jak długo ma szukać zastępstwo. W małych firmach zazwyczaj wystarczy szczera rozmowa ale w większych, gdzie pracodawca nie zna nawet z widzenia swoich pracowników to już trudniej.

Kara witaj i życzę Ci, żebyś szybciutko przeniosła się na wątek ciężarówek po IUI :tak::-)

Cześć dziewczęta:)

Długo się nie odzywałam, ale cały czas Was czytałam. Wczoraj byłam u lekarza, żeby dowiedzieć się coś więcej na temat wyników i ewentualnej próbie ivf, a okazało się że na endo mam prawdopodobnie polipa:szok::szok::szok: wczoraj miałam 14dc, więc narazie o ivf mogę narzaie zapomieć!!!! Jak będę zaraz po okresie to mam się u niego pojawić, bo chce sprawdzić (jak śluzówka jeszcze nie urośnie), czy przypadkiem teraz mi się endo jakoś zagięło i tak wyszło usg. Mam totalny mętlik w głowie, że nawet nie umiem Wam tego wytłumaczyć:baffled:. Zapytałam, czy w tym wypadku mogę w piątek zarejestrować się do rządówki, stwierdził że owszem, ale kwalifikacja i tak będzie dopiero w 2014r, więc jeżeli to będzie faktycznie polip, to będzie czas na naprawę. dziewczyny jestem przerażona.......

reklama
Przeparszam laseczki, że tylko teraz o mnie, ale czuję się jak bym dostała czymś ciężkim przez łepetynę:-(, a na dodatek dziś na pasach prawie by mnie przejechał samochód!!!! Normalnie jakaś padaczka!!!!

Do góry