reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam Was dziewczynki mam pytanie odnośnie badania bety bhcg?. Czy wykonuje się je na czczo i jaki wynik , od ilu może świadczyć o tym , że coś mogło się wykluć?.

reklama
Madziulka Rz - bete nie musisz robic na czczo. wynik powyżej 5mIU/ml świadczy o ciąży .

co do bety to dziś powtórzyłam i mam 2889 mIU/ml wiec rośnie i czekam na serduszko na usg :-) no i walcze z cukrami !!!

aaa dostałam dziś tez wynik AMH 4,38 ng/ml czy jeśli jestem we wczesnej ciąży to ten wynik odczytuje się normalnie???

Pewnie Blue
teraz sił nie będzie miała, żeby cokolwiek napisać...niestety @...

Brydzia ja tak przekonywałam dziś lekarza, ze może jeszcze trochę czasu mam, ale on twierdzi, ze z każdym dniem mniejsze, bo ja wód nie mam za bardzo:(
Ale będzie co ma być, oby było zdrowe to niech i trzy cesarki bedą...

Dzięki za słowa otuchy ........pozwoliłam sobie wpiasć się na liste

Kara86:22.11.2013 podgląd pęcholi

AgaJa82: 22.11.2013. - wizyta u gin i decyzja kiedy 2 IUI
Madziulka Rz: 22.11.2013 wysoka beta
Bziunia:25.11.2013 beta (chyba,że wcześniej przyjdzie @)
Anabel87 - 26.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH, początek grudnia HSG
Majka K: 26.11.2013.- wynik AMH, HSG prawdopodobnie 02.12.2013

Ladybea: 27.11.2013 prawdopodobnie wynik AMH
agha: 28.11.2013. wysoka beta
Merlin: w listopadzie starania naturalne, na grudzień planowana 2 IUI
Asita: 2 pęchole w tym jeden dominujący - starania: "żywioł" - 7.12.2013 przewidywany termin @
78Lena: stymulacja i jakoś koło 12 grudnia II iui
Brydziajones: grudzień planowana 1 IUI
Kasica: w grudniu wizyta w Klinice i rozmowa o IUI
Nati35 : grudzień histeroskopia
Ladybea: naturalne starania do końca roku a potem ...
Kasik36: styczeń 2014 planowane II ivf (ICSI)
Smerfeta: ~ styczeń 2014 --> ivf runda druga
MagdaM33: styczeń 2014 IVF
Kwiatuszek: totalny spontan:)
Enni: ogarnianie procedur związanych z in Vitro
Pole: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)
Joanna82: nasza szczęśliwa przyszła Mamusia:)

pole tak jak mówisz najważniejsze żebyście obydwoje do domu wrócili zdrowi.
Jest mi strasznie przykro gdy czytam co dzieje się u Blue choć nie znam całej jej historii:-( wtedy jakoś ten świat wydaj się tak bardzo niesprawiedliwy
kama piękna ta Twoja beta:-)

Pole: aż sie popłakałam jak przeczytałam o Blue... Myślałam, wierzyłam ze bedzie inaczej tym razem.

Nie martw sie cesarka. Najwazniejsze żeby wszystko było jak należy

Cholera zdecydownie za duzo niedobrego spotyka Blue w tych staraniach. Madziulka bety nie trzeba robic na czczo a lekarz w programie 'In vitro czekajac na dziecko' mowi ze beta powyzej 10 oznacza ciaze. Pole a bedziesz jeszce z kims konsultowala to co Ci powiedzial drek? Chociaz pewnie wie co widzi. A najwazniejsze zebyscie wrocili do domu cali i zdrowi.

Pole też się zastanawiałam nad moją stymulacją bo była dziwna ale lekarz mi wytłumaczył, że Estrofem, który miałam odstawić 3 dni przed wizytą hamował powstawanie pęcherzyków, dlatego miałam badanie estradiolu i progesteronu i mimo, że był to 7 dc był bardzo niski. Na dodatek teraz też mam takie same zalecenia czyli od 18 dc poprzedzającego Estrofem, 3 dni przed wizytą odstawić i zjawić się między 3 a 10 dc. Postaram się jednak umówić już 3 dc więc powinno być inaczej niż ostatnio. Tylko czy uda mi się tak umówić do niego, to powinno być około 7 stycznia ale o parę dni może się przesunąć. Po grudniowej @ umówię się na 2-3 terminy i później 2 odwołam i tak chyba będzie najlepiej. Jeżeli oczywiście w rejestracji się na to zgodzą. Nie wiesz czy Blue ma jeszcze jakieś podejście do mrożonych zarodków czy to było jednorazowe?

reklama
Do góry