reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To chyba bardzo indywidualnie, u mnie oprócz wrogiego śluzu wszystko działało jak należy, mam tylko nadzieje ze nie będzie żadnej przerwy, bynajmniej nic nie wspominał, kazał najpóźniej do 3 dc. się zgłosić żeby od razu właśnie tego 3 dc. rozpocząć stymulację. Podobno są różne leki, nie wiem jakie zastosuje doktor w moim przypadku. Tego wszystkiego dowiem się na wizycie. Wiem Wiem żej ets forum o invitro, ale tu się już znamy i jakoś tak przyjemniej...
Dokladnie

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mikaaaa a jak się czujesz? Jakieś specjalne zalecenia dostałaś? Który tydz? Ja na wizycie o duzo rzeczy zapomniałam zapytać...

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
Azjak, dzisiaj 6t4d. Czuje sie ok. Ogolnie to zaczely mi sie mdlosci tydziem temu no i wymioty po myciu zebow co jednak jest troche uciazliwe ;) spac moge caly czas ale niestety w pracy pod biurkiem nie moge tak ze zasypiam w domu nie pozniej niz 21. Zalecen specjalnych nie mam, kolejna wizyta 2 marca i mam sie okreslic czy chce badania na syndrome downa.
A co u Ciebie?

To chyba bardzo indywidualnie, u mnie oprócz wrogiego śluzu wszystko działało jak należy, mam tylko nadzieje ze nie będzie żadnej przerwy, bynajmniej nic nie wspominał, kazał najpóźniej do 3 dc. się zgłosić żeby od razu właśnie tego 3 dc. rozpocząć stymulację. Podobno są różne leki, nie wiem jakie zastosuje doktor w moim przypadku. Tego wszystkiego dowiem się na wizycie. Wiem Wiem żej ets forum o invitro, ale tu się już znamy i jakoś tak przyjemniej...
Dokladnie tak samo uwazam my tu już sie znamy i mi tu jakos razniej [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Azjak, dzisiaj 6t4d. Czuje sie ok. Ogolnie to zaczely mi sie mdlosci tydziem temu no i wymioty po myciu zebow co jednak jest troche uciazliwe ;) spac moge caly czas ale niestety w pracy pod biurkiem nie moge tak ze zasypiam w domu nie pozniej niz 21. Zalecen specjalnych nie mam, kolejna wizyta 2 marca i mam sie okreslic czy chce badania na syndrome downa.
A co u Ciebie?

Chodzi o badania prenatalne. To nie tylko wykrywanie syndromu downa. Pozwolę sobie doradzić: chcesz. Po pierwsze zrobią porządne usg z każdej możliwej strony. Po drugie sprawdzą czy fasolka nie ma zwiększonego ryzyka na jakieś choróbska. Dla nas kobiet, które miały problem z doczekanie tej fasolki te badania powinny być musem. Ile kobiet tyle zdań. Wiele razy widziałam, że panie żałowały tych badań bo tylko się zestresowały bo wyszło im to i to a dzieć urodził się zdrowy. A ja się pytam: lepiej się stresować i cieszyć, że jest ok czy zdziwić bardzo negatywnie przy porodzie i być totalnie nieprzygotowanym? To nie chodzi o to, że jak coś będzie nie tak to od razu usuwamy ciążę a skoro nie usuwamy to po co badania? Te badania są po to aby (tfu tfu jeśli nasze dziecko ma się urodzić chore) móc działać w miarę możliwości jeszcze w ciąży lub być przygotowanym chociażby psychicznie.

Chodzi o badania prenatalne. To nie tylko wykrywanie syndromu downa. Pozwolę sobie doradzić: chcesz. Po pierwsze zrobią porządne usg z każdej możliwej strony. Po drugie sprawdzą czy fasolka nie ma zwiększonego ryzyka na jakieś choróbska. Dla nas kobiet, które miały problem z doczekanie tej fasolki te badania powinny być musem. Ile kobiet tyle zdań. Wiele razy widziałam, że panie żałowały tych badań bo tylko się zestresowały bo wyszło im to i to a dzieć urodził się zdrowy. A ja się pytam: lepiej się stresować i cieszyć, że jest ok czy zdziwić bardzo negatywnie przy porodzie i być totalnie nieprzygotowanym? To nie chodzi o to, że jak coś będzie nie tak to od razu usuwamy ciążę a skoro nie usuwamy to po co badania? Te badania są po to aby (tfu tfu jeśli nasze dziecko ma się urodzić chore) móc działać w miarę możliwości jeszcze w ciąży lub być przygotowanym chociażby psychicznie.
Nie wiem jakie wady jeszcze wykluczaja, pilegniarka powiedziala o down syndrmom screening (ksiazeczka informacyjna ktora nam dala tez wspomina tylko o zespole downa na glownej stronie, nie wchodzialm jeszcze w szczegoly bo jest po holedersku i musze nad tym spedzic troche czasu) . Badanie moze byc robione dwoma metodami- badanie krwi plus usg i tylko badanie krwi (to jest ta nowsza metoda). Ja zawsze bylam i jestem za tym zeby te badania robic. A co robisz z ta wiedza to juz sparaw indywidualna.

Dokladnie tak samo uwazam my tu już sie znamy i mi tu jakos razniej [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Ale jednak IUI to nie in vitro. Zupełnie inne odczucia i zupełnie inna droga. Może nie każda z dziewczyn tutaj interesuje się tym, więc skoro jest forum o in vitro to może lepiej tam dzielić się doświadczeniami.

A co u Ciebie?
Mam podobnie mdłości ale bez wymiotow i spanie na zawołanie. Od ok wpol do 10 i po pracy musowa drzemka. W pracy chwilami ciężko bo jak mi się ziewanie włącza a kawę ograniczam to zostaje tylko wietrzenie pomieszczenia :) ja jutro robię wszystkie badania krew, mocz i różyczki toxo itp. 28 mam wizytę i też będę pytać o te badania. Ja chodze na nfz do poradni do gin i zastanawiam się nad zrobieniem usg genetycznego w prywatnym gabinecie w poznaniu (lepszy sprzęt) ale nie wiem właśnie czy to wystarczy czy jeśli wszystko będzie ok to czy robić te testy z krwi?

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

To nie chodzi o to ze tu przyjemniej...warto podczytywac tamto forum bo tam jest duzo wskazowek i podpowiedzi co zrobic zeby zwiekszyc szanse...

reklama

Chyba nas tu nie chcą? Poczytałam trochę na forum, tam dziewczyny albo po wielokrotnie ivf albo w ciąży, przeskocze ale pod warunkiem że ty tam będziesz...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry