• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jak chronić niemowlaka przed koronawirusem?

Witam, chciałabym się dowiedzieć jak Wy chronicie swoje pociechy przed koronawirusem? Wiadomo, ze niekowlakowi maseczki nie założymy, a do sklepów jakoś wejść trzeba... Jestem mama 6 miesięcznego chłopca i załamuje ręce nad obecna sytuacja. Bardzo się boje wychodzić z nim do jakichkolwiek sklepów, macie jakieś sposoby ochrony? Gdzieś przeczytałam, ze kobitka zakładała osłonę przeciwdeszczowa na wózek. Może jest to jakiś pomysł 🤔😅

reklama
Rozwiązanie
C
Chociażby w domu od innego domownika ?
U mnie w domu aktualnie mamy kwaranannę, mam 4.5 miesięczną córeczkę, chora jest babcia która z nami mieszka, oczywiście kontakt z wnuczką miała bardzo bliski i praktycznie codziennie. Na szczęście na razie nie zaobserwowałam żadnych objawów ale nigdy nie da się wykluczyć że ktoś z domowników po prostu do przyniesie. Ludzie chyba pracują, chodzą do szkoły, zakupy etc.
Ale gdzie taki niemowlaków ma sie zarazić?
Chociażby w domu od innego domownika ?
U mnie w domu aktualnie mamy kwaranannę, mam 4.5 miesięczną córeczkę, chora jest babcia która z nami mieszka, oczywiście kontakt z wnuczką miała bardzo bliski i praktycznie codziennie. Na szczęście na razie nie zaobserwowałam żadnych objawów ale nigdy nie da się wykluczyć że ktoś z domowników po prostu do przyniesie. Ludzie chyba pracują, chodzą do szkoły, zakupy etc.
Ale gdzie taki niemowlaków ma sie zarazić?

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry