Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
O, jej a jak ja czekam....Cokolwiek usłyszę lub poczuje w brzuchu, to wydaje mi się to być odzewem maleństwa, hihihi. Jak poczuję pierwszy ruch naprawdę, to chyba oszaleję z radości Mąż też przykłada ucho i wsłuchuje się, ale jemu to dopiero przyjdzie poczekac na pierwsze szturchnięcie. Kiedy (po waszych wczesniejszych lub obeznych doświadczeniach-a wiem, że sa różne i indywidualne, ale ciekawość mnie zżera), można spodziewać się pierwszych ruchów w pierwszej ciąży, a kiedy jest to odczuwalne "na zewnątrz", żeby tata tez się mógł pocieszyć??
Pola
Na moim suwaczku wyraznie pisze ze juz juz bede czuc i dzis drzemalam sobie popoludniu i tak mi cos tak bobrowalo w brzuchu...moze to kiszki graly marsza bo pora cos zjesc!
w ksiazce "w oczekiwaniu na dizecko" pisza ze szczuple osoby powinny czuc wczesniej (od 14 tc) niz te zaokraglone. A ja chuda jezdem wiec mysle ze to bedzie zaraz czasem mysle ze juz czulam, ale musze poczuc jeszcze zeby sie upewnic czy to aby napewno to a nie przelewanie wod trwawiennych
Ja 20 V siedzac w kościele na ślubie znajomych poczułam pierwszy raz coś...czego nigdy wcześniej nie było, i od razu skojarzyłam to z dzidziusiiem-ale pomyslalam sobie że hmm 14 tydzień to chyba za wczęsnie. Jednak to się powtarza, od kilku dni coraz częsciej-najbardziej porównałąbym do takiego jakby krótkotrwałego pulsowania połączonego z takim... przelewaniem się, poniżej wysokoości pępka-cudne uczucie.. We wtorek ide do lekarza wiec zapytam czy to już może być dzidziuś
No i mnie to juz spotkalo Okazuje sie ze czuje to juz kilka dni, ale teraz jak sie powtarzaja czesciej babelki to upewnilaam sie ze to dzidzi a nie przelewanie sie w brzuchu
Jejaaaa co do bedzie jak kopnie ze sie bedzie az brzuch ruszal?
Witajcie Kobietki co do ruchów to godze sie z jedną z forumowiczek ze didzie najlepiej jest wyczuc jak sie dlugo siedzi i leżąc płasko na plecach.....na początku to delikatne smyranie ktore powtarza sie i po tym tez mozna zidentyfikowac ze to bobas a nie gazy...ale po kilku tygodniach smyranko zamienia sie w skakanie zaby w brzuszku.......hehe
na te chwile wyczuwam dzidzie juz pod reką jak poloze ją na brzuszek......ostanio sam tata dostal kopniaka w policzek bo glowe za mocno przylozyl.....:-)
megusek gratuluje jest nas coraz wiecej i bedzie jeszcze wiecej ani sie obejrzec jak bedziemy dostawac niezle kopniaki z wewnatrz ;Dpozdrawiam serdecznie
to co napisala czarodziejka to u mnie sie sprawdza najczesciej czuje dzidzi wieczorem jak leze w lozku. A za jakis czas to mocnejsze czucie nie pozwoli mi spac ;-) moze nie bedzie tak zle...w koncu dziecko sie zmeczy kopaniem i tez zasnie