reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

zołza ja ostatnio tak się zmęczyłam obcinaniem paznokci u nóg że praktycznie pół dnia potem odpoczywałam jakbym tone węgla przerzuciła :) dobrze że u nóg mi rosną wolniutko, nie to co u rąk, albo grzywka, która muszę ciąć przynajmniej raz w tygodniu ;/

Cudowne są takie rozmowy kobiet w ciąży!!!!

reklama
A ja cały czas biegam na nogi+bikini na woskowanie. Chodziłam przed ciążą i włoski teraz nie są tak mocne i grube żeby teraz wyrywanko miało jakoś mocno boleć, no i wystarcza na dużo dłużej niż maszynka. A sama nie dam rady sobie poradzić bo nie mogę już nic zobaczyć (tam gdzie trzeba zadbać najbardziej)!

Baśka - moja siostra mnie na to namawiała, ale jakoś nie byłam wcześniej przekonana (ze względu na bolesność zabiegu) a tym bardziej nie chciałam iść na to w ciąży (skoro jeszcze w życiu na tym nie byłam) i wiesz może i to był błąd, teraz by mi się to jak najbardziej przydało

Ja po porodzie na stówe zafunduję sobie laser !! NIe ma to tamto, ja mam strasznie ciemne i grube włosy i czy depilator czy maszynka zajmuje mi to (same nogi) 1,5h !! Maszynki to chyba 3 zużywam bo się tępią :/
A moja szwagierka zrobia sobie laserem (miała ten sam problem co ja) i mówi,że teraz kozak, raz w tygodniu maszynka machnie te pare kłaczków które odrastaja i looz powiedziała, że po pół roku trzeba powtórzyc to wtedy ma się już w ogóle spokój z włochami :)

wiecie co, powiem Wam że ja to z kolei w 2 kierunku, wiem że to dziwne ale z owłosieniem nie miałam aż takich problemów tzn. wszędzie rosły mi włosy normalnie i to nie w jakiejś nadmiernej ilości ale poza jednym miejscem - chodzi o pachy, tam to zawsze miałam wygląd nastolatki, wyrastały mi 2 włoski cieniutkie i ledwo widoczne, nawet tych charakterystycznych czarnych kropek nie miałam nigdy po goleniu i pochwalę się że mam tak do tej pory z tym że chyba hormony podziałały i teraz zamiast 2 włosków na jedną pachę mam ich 5 beka co :-D:-D:-D

wiecie co, powiem Wam że ja to z kolei w 2 kierunku, wiem że to dziwne ale z owłosieniem nie miałam aż takich problemów tzn. wszędzie rosły mi włosy normalnie i to nie w jakiejś nadmiernej ilości ale poza jednym miejscem - chodzi o pachy, tam to zawsze miałam wygląd nastolatki, wyrastały mi 2 włoski cieniutkie i ledwo widoczne, nawet tych charakterystycznych czarnych kropek nie miałam nigdy po goleniu i pochwalę się że mam tak do tej pory z tym że chyba hormony podziałały i teraz zamiast 2 włosków na jedną pachę mam ich 5 beka co :-D:-D:-D

cholerka, ja to buszmenka jestem !! Na łbie mam wieczny burdel bo mam tak dużo i tak grube wlosy (ostatnio złamałam 2 szczotkę !! Taką dużą okrągłą do układania), nogi od głowy dużo się nie różnią, mogłabym sobie warkoczyki ładne pleśc gdybym postanowiła zapuscic :p pachy to po pół dnia już odrastają no i bikini rosną wolno ale mnóstwo !! !! !! hejt yt !!

reklama
mi to właśnie bardzo włosy na głowie wypadają, zawsze miałam z tym problem ale teraz to normalnie strasznie, dbam o siebie biorę witaminy stosuję odżywki ale to mi nic nie pomaga tylko się częściej mi włosy przetłuszczają, nie wiem co jest, niby mówią że w ciąży to ma się piękne włosy i paznokcie (niedawno akryle ściągnęłam to nie mam skali porównawczej) ale w moim przypadku to raczej się nie sprawdza :baffled:

Do góry