reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak dbamy o siebie w ciąży

Mrsmoonja używam Musteli 2 razy dziennie i mimo wszystko rozstępy mi się pokazały. Pojawiły się dopiero w 9 miesiącu, ale mimo wszystko sie pojawiły pomimo regularnego stosowania Musteli :-(

Ja nie mustelli uzywam, tylko tej oliwki z rossmanna, a w ósmym mies. pojawiło mi sie kilka rozstępów po bokach i więcej na pośladkach [które zaniedbałam masażowo, pewnie to stąd] - a w dziewiątym na dole brzucha jeszcze doszły. Oby jak najszybciej zniknęły nam te paskudy :-p

reklama
Ja już teraz na Musteli "jadę" choć wcześniej używałam Pharmaceris - jak na razie niczego nie zauważyłam... Oliwkę z Rossmana używam raz w tygodniu na całe ciało, mam też z tej samej serii balsam, ale jego zostawiam na później, jak już mniej będę przypominać kulkę, mam już kupione preparaty Musteli na po porodzie i jeszcze dokupiłam jeden na teraz oraz do biustu.

U mnie tez na razie bez rozstępów, smaruje się codziennie mamą perfectą i ziajką i standardowo mleczko z nivei. Nie ciesze sie jeszcze na zapas, bo brzucho ma jeszcze miesciąc żeby rosnąć, więc wszystko sie może zdarzyć :-( Teraz sie zastanawiam jak to będzie jak mała wyjdzie, czy brzucho będzie wisiał jak flaczek, taka fałda? :shocked2:

Silva ja kiedyś pisałam, że nie polecam fissanu. Może i jest skuteczny ale śmierdzi i cięzko się smaruje.
icak płaski to on nie będzie :-( U mnie brzuch wyglądał całkiem nieźle. 4 m-ce po nosiłam bikini, ale brzuch trzeba ćwieczyć- sam niestety nie zejdzie.

Ja chciałam napisać, że dzisiaj własnoręcznie zrobiłam sobie pedicure i dałam rade :-) Ale jakby ktoś z boku to widział to pewnie miałby niezły ubaw ze mnie.

U mnie brzuch zszedl calkiem sam, ani razu nie cwiczylam, wystarczyla gimnastyka przy dziecku. W kilka tygodni po chodzilam w starych dzinsach, to pewnie zalezy od figury przed i miesni brzucha.

U mnie brzuch zszedl calkiem sam, ani razu nie cwiczylam, wystarczyla gimnastyka przy dziecku. W kilka tygodni po chodzilam w starych dzinsach, to pewnie zalezy od figury przed i miesni brzucha.

icak płaski to on nie będzie :-( U mnie brzuch wyglądał całkiem nieźle. 4 m-ce po nosiłam bikini, ale brzuch trzeba ćwieczyć- sam niestety nie zejdzie.

Ja chciałam napisać, że dzisiaj własnoręcznie zrobiłam sobie pedicure i dałam rade :-) Ale jakby ktoś z boku to widział to pewnie miałby niezły ubaw ze mnie.

Co do brzucha - zależy od genów ;-) Ale ja juz opracowuję plan ćwiczeń, bo nigdy mięśni brzucha nie miałam :-p

Co do pedicure - wyobraziłam sobie Ciebie, Ramari, bo wczoraj obcinałam sobie pazurki u stóp :-p Lewa jeszcze, jeszcze, ale prawa - masakra ;-) Dziś malowanko będzie, ale to łatwiej :-)

Ja to miałam zwisa po porodzie przez jakiś czas.Wyglądało to hmmmm.........nie apetycznie!! Bardzo szybko jednak wróciłam do wagi i rozmiarów sprzed ciąży i w sumie po brzuchu nie było kompletnie widać ,że chodziłam w ciąży.A przyznam ,że tak jak teraz w tej ciąży tak i wtedy w końcówce ciąży zakładałam spodnie w rozm 42 lub XL...a przed ciążą 38-40 maks!!Dupka i bioderka równie mocno były rozrośnięte!!
Co do pedicure to wczoraj też obcinałam pazurki i tak jak u zolzy lewa stopa jak Cię moge ale prawa koszmar!!!Zasapałam się:)

katamisz no to cię podziwiam że byłaś w stanie obciąć pazurki:szok:Ja nie obcinam sama od 4 miecha.Na początku to tak troszkę z lenistwa,ale od jakiś już dobrych dwóch miesięcy to z nie mocy:tak:Może może jakoś byle jak bym to zrobiła,ale już nie pamiętam od kiedy ,obcinaniu paznokci tych u rąk czy u nóg towarzyszy mi wycinanie skórek i skrobanie ,nawilżanie,malowanie tak teraz musiałam się posiłkować koleżanką kosmetyczką,nie zrobiłabym tego tak dokładnie z brzuchem jak balon.
A brzuszek fakt po porodzie bardzo szybko doszedł do swojego poprzedniego wyglądu,bez specjalnych ćwiczeń.

No widzę, że czas pomału się zapisywać na przedporodowego fryzjera oraz manicure z pedicure. Ostatnie chwile zapewne na czas jakiś siedzenia w fotelu bez nerwowego spoglądania na zegarek. :tak:

reklama
Ja muszę iśc na henne rzęs i brwii oraz regulacje brwii (mi sie samej juz nie chce tego robic, a wyglądam jakby mnie ktos w wybielaczu wyprał... bo ja mam ciemnie włosy, ciemne ooczy, ciemną karnację a rzęsy i brwii.. PRAWIE BLOND !! I jak to jest możliwe? Bo ja nie wiem.. wiec to muszę podrasowac zeby to Olcia się nie przestraszyła wypłowiałej mamusi :p
Pedicure robi mi mąż :D Ja bym jeszcze sięgnęła zeby porobic, ale każde najmniejsze zgięcie nawet takie jak musze nogę sobie oprzec na drugą nogę do malowania i obcinania to juz za duży ucisk na brzuch i straszliwie boli i zawsze konczy się skurczami... wiec sobie odpuściłam i mąż zaproponował ze mi pomoże za godzinkę ekstra przy PS3 :p I takie to mamy układziki :D

Do góry