Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Ale się rozpisałam, chyba nie powinnam aż tyle, pewnie nikt tego nie przeczyta, ale chyba leżało mi to na wątrobie i musiałam to z siebie wyrzucić.
Elisabeth, najgorsze co można mieć to poczucie winy. Różnie się w życiu układa, bywa że mimo wielkich chęci karmić dziecka piersią się nie da, bo samo dziecko z różnych powodów odmawia ssania. Wcale nie jesteś gorsza tylko przez to, że karmisz synka z butelki. Fakt wiele się mówi o zaletach karmienia piersią, może dlatego, że wiele kobiet rezygnuje z takiego karmienia nie z powodów zdrowotnych, nie dlatego że mają mało pokarmu albo dziecko nie chce ssać itp, tylko dlatego, że z butelki karmi się wygodniej. Nigdy przenigdy nie uznałabym, że matka która karmi z butelki jest w jakimś stopniu gorsza od tej, która daje pierś. Może tylko tyle, że nie może doświadczyć widoku małego dziecięcego dziubka składającego się do cyca. Ja wiem ile wysiłku kosztuje utrzymanie laktacji, bo już dwa razy przechodziłam kryzys i mimo tego, że jedna pierś ze względu na mastopatię i pozatykane kanaliki mlekowe daje mniej mleka, to udaje mi się karmić do dziś. Ale wiem też, że laktacja rodzi się w głowie a nie w piersiach i tego się trzymam.