Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witajcie,
ja juz jestem "po"
Jesli chodzi o liczenie to liczyłam od ostatniej miesiączki. Termin z pierwszego usg w 12 tyg. powinien być zbliżony do tego który wychodzi z wyliczeń ostatniej miesiaczki, natomiast termin wyznaczany przez każde nastepne usg jest bardzo umowny z tego wzgledu ze komputer wylicza wg. srednich rozmiarów dziecka itd. a jak wiadomo kazda dzidzia rosnie indywidualnie, dlatego lepiej nie patrzeć na daty z usg po 20 tyg. ciązy.
U mnie data z OM i z usg w 12tyg była taka sama czyli 23/11 a i tak moja mała urodziła sie tydzień pozniej i trzebabyło ją zapraszać na swiat bo sama sie nie pchała(w sumie jej sie nie dziwie...hihihihihi).
Trzymajcie sie dzielnie przyszłe mamuśki...wszystko jest ok dopóki jest w środku...dopiero potem zaczyna się "jazda bez trzymanki"...

Witaj
Ja też jestem już po mały urodził się mój 22.11.2007 spodobało mi sięto co napisałaś, że wszystko jest ok dopóki jest w środku........
Zgadza się teraz dochodzę do wniosku, że okres ciąży mimo niedogodności jest chyba jednym z mniej stresowych okresów;-)
Mój mały skończy niedługo miesiąc i mamy nieprzespane nocki mały ma kolki więc siedzenie do 1 -2 w nocy jest standardem:-(
A jak u Ciebie????
POZDRAWIAM KARINA