Muminka
Podwojna mamusia
Czesc dziewczyny! Ogolnie to mi chodzi nie tylko o narodowosci ale i o kolor skory , ludzi niepelnosprawnych , ludzi na wuskach a nawet o ludzi z dlugim nosem czy wielkim pryszczem na twarzy. Moj synek ma juz niedlugo 4 latka i od niedawna zaczol to zauwarzac. Dzisw podziagu pokazal na czarnoskura kobiete i powiedzial ze ona inaczej wyglada i ma czarna skore. Nawet sie niezapytal tylko stwierdzil. Zaczelam mu oczywiscie tlumaczyc ze sa rozni ludzie itd. ale nawet sie niezainteresowal. Dla niego ta kobieta byla poprostu inna niz on!Wczesniej mu sie tez zdarzalo ze pokazywal na ludzi na wuskach itp. Mimo tlumaczen caly czas mu sie to zdarza. Niedawno wlasnie pokazal na kobiete z poparzona twarza ze ma BLE na twarzy i mocno wykrzywil przy tym buzie jagby sie brzydzil!!! Nietylko bylo mi strasznie glupio ale tez smutno.Tysiac razy mu mowilam ze ma niepokazywac palcami a on nic. Juz niewiem jak mu to wszystko wytlumaczyc!!! W sierpniu idzie do przedszkola i naszczescie dostal sie do klasy integracyjnej z dziewczynka na wuzku wiec tam napewno wiele sie nauczy no ale co ja mam robic do tej pory!