reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak nauczyc dziecko siusiac na nocnik?

Mój synuś zaczął mi dawać znaki że chce siusiu jak miał 7 m-cy. Przez dwa miesiące prawie zawsze mieliśmy suche pieluchy, a teraz mu się odmieniło i w ogóle nie daje mi w żaden sposób znać że mu się chce tylko sika w pieluchę. Zastanawiam się czy nie było by lepiej jakbym od razu z pieluch zrezygnowała i zakładała mu majtki. Teraz po prostu jest zbyt skupiony na zdobywaniu świata i myślenie o sikaniu go nie interesuje. Ciągle tylko lata po całej chacie i nie sposób go upilnować. Trudno poczekam trochę może z powrotem sobie przypomni co i jak :)

reklama
Hej Dziewczyny:-)
U nas "nauka" wyglądała tak: Maja od zawsze po zdjęciu pieluchy przed kąpielą robiła siusiu na przewijak. My nagradzaliśmy to brawami i okrzykami " Brawo Maja, siusiu zrobiłaś!" Po jakimś czasie, jak miała ok. 8 miesięcy, zaczęłam Ją uprzedzac i najpierw mówiłam " Zrób siusiu". I Maja od razu prężyła brzuszek i wyciskała:-)
A teraz jak w ciągu dnia posadzę Małą na nocnik i powiem żeby zrobiła , to ciśnie i jak akurat chce to nasika.
Kupka jest raz dziennie rano więc mogłabym łapac, ale jakoś wolę zmienic pieluchę niż myc nocnik;-)

to nie jest kontrolowane,bo albo zrobi albo nie...więc nijaka nauka odpieluchowywania

ja uczyłam że i jedno i drugie do nocnika,w końcu przyjdzie dzień w któym będzie robiła to do nocnika,więc po co odwlekać

Do góry