U
użytkowniczka 193915
Gość
A ja Ci powiem, ze bez stresu kiedy bylam młoda i nic nie ogarnialam starcilam ciążęTeraz stres to moje drugie imię![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A ja Ci powiem, ze bez stresu kiedy bylam młoda i nic nie ogarnialam starcilam ciążęTeraz stres to moje drugie imię![]()
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, postaram się zrobić wszystko żeby było jak należydzięki jeszcze raz
![]()
A ja Ci powiem, ze bez stresu kiedy bylam młoda i nic nie ogarnialam starcilam ciążęa teraz ciągle na stresie, panika o dziecko i z problemami ale donosilam córkę i teraz też jestem w ciąży i się martwię czy dziecko będzie zdrowe
także ja jestem z tych mega panikujacych i wiem, że nieraz się da zapanowac nad stresem i emocjami. Powodzenia
A jesli wyniki będą zle to co może się stać? Przepraszam że tyle pytań no ale tam już mamJak już dotrzesz do laboratorium to oprócz TSH dobrze zrobić ft3 i ft4. Przy takich wartościach na pewno czeka Cię wizyta u endokrynologa - przy ciąży najlepiej jak wynik jest ok 1.
Jeśli chodzi o cukier - wynik 92 na czczo jest już uznawany za cukrzycę ciążową i należy udać się do diabetologa. Niestety jak się dietą nie uda ustabilizować - to potrzebna będzie insulina. Zatem oprócz TSH, ft4 i ft4 - oznacz sobie także glukozę na czczo, by mieć świeży wynik.