reklama

Jak rosniemy... :)

reklama
Irtasia, musisz wejsc na wysokość lub masę dziewczynek, w zależności co Cię interesuje i kliknąć na tą mniejszą siatkę, żeby się powiększyła, bo na niej są dzieci poniżej roku. Patrzysz na miesiącu Cię interesującym (w Twoim przypadku dokładnie w połowie między 9 a 10 miesiącem) na którym centylu mieści się wzrost czy waga Jenni. Podkreślam jednak, że akurat w przypadku Waszym Jenni ma prawo być na niższych centylach, bo jest wcześniakiem.
Na tych większych siatkach możesz sprawdzic swoje starsze dzieci.

Irtasia, 25 centyl to mieści sie w normie, jest po prostu drobna. A ze jeszcze dodatkowo jest wcześniakiem, to w ogóle uważam, że jest super. Ja tam bym się cieszyla, przynajmniej nie grozi jej otyłość i wieczne odchudzanie jak będzie starsza :-)

sprawdzilam na tej siatce centylowej wage i sie przeraziłam :szok: Weronika jest w przedziale 90 a 97 :oo2:z tego wynika ze ma niezła nadwagę :szok:ale ona naprawde nie wyglada na jakiegos tłucznika :no:taka normalna mi sie wydaje nie za gruba nie za chuda taka w sam raz:baffled:

madzia24, a czy wzrost ma tez w takim centylu? bo jesli tak to mi sie wydaje ze jest ok. wtedy to oznacza ze dziecko rozwija sie rowno pod wzgledem wagi i wzrostu. Moja Milka ma i wzrost i wage okolo 97 centyla.:tak::tak::tak:

reklama
sprawdzilam na tej siatce centylowej wage i sie przeraziłam :szok: Weronika jest w przedziale 90 a 97 :oo2:z tego wynika ze ma niezła nadwagę :szok:ale ona naprawde nie wyglada na jakiegos tłucznika :no:taka normalna mi sie wydaje nie za gruba nie za chuda taka w sam raz:baffled:
Nie, to nie znaczy, że ma niezłą nadawagę, tylko, że dobiega granicy normy. Jeśli przekroczy siatkę centylową wtedy można mówić o nadwadze.
I Karolina ma rację, jeśli wzrostowo mieści się też tak wysoko w siatce centylowej to jest poprostu duża wśród równieśników. Martwić się można by było, gdyby waga była na 97 centylu a wzrost np na 3-10.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry