reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak rosniemy... :)

Moja córeczka była wczoraj przy okazji szczepienia badana i ważona- 6500 kg:szok: :szok: -a ma dopiero 7 tygodni!:tak: Nosi ubranka 74 rzadko kiedy 68 ale o mniejszych zapomniałysmy juz dawno-szkoda bo były takie słodkie:-) . Także chyba to ja mam największego wielkoluda-przybiera na wadze 2kg na miesiąc a karmie ją tylko piersią.Całe szczescie ze mamy wózek z największa na rynku gondolą-emmaljunga bo w mnieszym juz by jej było ciasno. Z przewijaka tez juz jej stópki wystają-gdybym wiedziała ze bedzie taka duza kupiłabym łóżeczko 140/70 a nie to mniejsze.Chciałabym zeby mniej jadła i troszke wolniej rosła ale niestety moja niunia ma nieprawdopodobny apetyt a ja nieziemsko duzo pokarmu-leci mi cały czas a czesto jak tylko zdejme biustonosz z wkładkami laktacyjnymi to tryska jak fontanna -zachlapalam juz sciany i meble.:-D :baffled: Takze juz sama nie wiem co lepsze-miec za malo tego mleka i stale je pobudzac czy zachlapywac nim wszystko dookoła...

reklama
Moj ma 8 tygodni i wazy 5800 .Uwazam,ze jest spory,ale twoja corcia to super pulpecik!:-D

A nasz Pulpecik waży 6300g. i przybiera ponad kilo na miesiąc.Też jest na samej piersi.A je przeciętnie co 3 godziny,w nocy co 2,5 i dość szybko się najada.Ssie jakieś 15-20 minut.

Dziś mierzyłam moją małą i ma około ;-) 60 cm :-) a wagę mam nadzieje że sie dowiem 10 maja bo idziemy do szczepienia:-) Ostatnio miała 5300g a był to 2 miesiąc i 10 dni jej życia :-) już jestem ciekawa:-p

wczoraj (3 misiace i 4 dni) makrelka wazyla 5800 mierzyla 68 cm, obwod glowki 39, obwod brzuszka 43:tak:

chyba troche sie uspokoila z tym rosnieciem:tak:

Dzisiaj na szczepieniach Fili był ważony i mierzony.I tak w 12tż,1dz.:
- waży -> 6600g,
- ob.głowy -> 40cm
- ob.klatki piersiowej -> 41cm
- długość -> 63cm

Może nie jest największy, ale rośnie w sam raz...:tak::tak:

Tycia, Twój Konrad też na pewno jest duży, z resztą to widać na zdjęciach:tak::tak: A tak poza tym to mam słabość do imienia Konrad..Ale niestety nie mogłam dać tak na imię mojemu synkowi, bo sprawiłabym tym przykrość mężowi i rodzince:dry::zawstydzona/y:
Irtasia Jenni to duża panienka, bardzo ładnie nadrabia straty, jeżeli można w ogóle tak powiedzieć...po tym co przeszła jest super dziewuszką :tak:;-)

reklama
mysia23 twoj maly tez ma ladne imie mi sie bardzo podoba Filip,Filus,Filipek itp. chcialam tak syna nazwac kiedys tylko ta obcja odpadla bo moj kot tak sie nazywa:-)

Do góry