Izka - Krzymek jak był taki osowialy, wymiotował itd. to okazało się,że ma zapalenie ucha ...
cieszę się,że u was wszystko się wyjaśnilo :-)
iwosz u nas było dokładnie tak samo w listopadzie !!! Miłek wymiotował, miał rozwolnienie, był osowiały.... przez prawie tydzień

trzy razy byłam w przychodni i tylko dostawałam nowe leki, które nic nie pomagały.
Kiedy pojechałam do naszej prywatnej pediatry i ona wreszcie zajrzała w uszy, okazało się, że Miłek miał bardzo poważne zapalenie ucha.
Co do podawania mleka przy wymiotach i biegunce to nie jest to najlepszy pomysł, lepiej na razie odstawić. Do jedzenia dobrze ugotować dziecku posoloną marchwiankę (mam przepis i jak coś mogę podać). Sól pomaga. Miłek jak leżał w szpitalu zakaźnym z podejrzeniem rota to dzieci dostawały na obiad rozgotowaną marchwiankę, przesolone ziemniaki w postaci takiej rozgotowanej papki i potem taki rozgotowany ryż. Ponoć pomaga to na opanowanie wymiotów.
Najważniejsze by maluszek duuużo pił wody.
Miłek teraz na początku tygodnia dwa razy wymiotował, potem było ok i znów powtórzyło się w środę w żłobku po zupce. Ale mam winowajcę. Miłek ma bardzo delikatny żołądek na kwaśne rzeczy. W niedziele dostał od mojej mamy troszeńkę zupki zarzutki (takiej z kiszonej kapustki) a w środę żłobku była jakaś cud - dziwna zupa cytrynowa. Takich rzeczy jeść nie może. rozmawiałam dziś w żłobku i tylko Miłkowi ta zupka zaszkodziła. Hmmm a on przecież latem wcinał ogórki kiszoniaczki robione przez moją mamę i nigdy nic mu nie było.
osinka a do na idzie ocieplenie. Wreszcie!!!!

Podobno we Wrocławiu w weekend +13 stopni :O Szkoda, że mam tak daleko do Wrocławia.
Urlopu mi potrzeba!!!!! Bardzo!!!!