reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

reklama
osinko mam nadzieję,że to cholerne zapalenie juz niedługo będzie tylko przykrym wspomnieniem:tak: tobie oczywiście tez życze dużo zdrowia

maggusia to naprawdę mega laska:tak:

a mi wkońcu udało się zarejstrować jagodę do neurologa, mamy termin na 1 sierpnia, więc nie jest jeszcze tak tragicznie, mam nadzieję,że diagnoza też będzie pomyslna i że przestanę sie wkońcu stresować

maga:na pewno wszytsko pojdzie jak po masle, diagnoza no i czekanie na ta wizyte. w koncu to nie tak dlugo ;-) jak mozna bylo sie tego obawiac przez te strajki :dry:

a ja albo sie przeziebilam, albo w koncu alergia wygrala... strasznie "pociagakaca"teraz sie wieczorkiem :cool2: zrobilam...szkoda tylko ze pocoagajaca nosem... :-p ide spac. dobranoc dziewczynki

u nas angina też zawsze wyłazi expresem i oczywiście jest to zawsze weekend albo swięta tak taż żeby nie dało się iść do przychodni.

Kiedyś jak Kubek był malutki dostał wysokiej gorączki i bardzo płakał - oczywiście sobota wieczór - dzwoniłam do mojej lekarki ale ta na wyjeździe - wtedy obdzwoniłam chyba z 10 lekarzy i żaden nie raczył przyjechać na prywatną wizyte - mimo, że ich wręcz błagałam - no to chyba u nich z kasą nie jest aż tak źle ???

jeszcze jeden przykład super lekarki - wieczór tego samego dnia kiedy wyszłam z Kubusiem ze szpitala zachłysnął mi się - stracił oddech i wogóle to myślałm, żu umre ze strachu wogóle nie wiedziałam co mam robić jak noworodek nie może złapać oddechu - no ale jakaś intuicja kazała mi delikatnie dmuchnąć mu w buzie i złapał oddech - przerażona wysłalam męża po lekarke żeby podjechała i zobaczyła czy wszystko wporządku a ona , że nie zabardzo bo nie będzie brała odpowiedzialności na siebie i że głowa ją boli a jak już bardzo chcemy to żeby małego przywieź - a to była zima malutkie dziecko po kąpaniu a szanownej krowie dupska nie chciał się ruszyć

-
jeszcze jeden przykład super lekarki - wieczór tego samego dnia kiedy wyszłam z Kubusiem ze szpitala zachłysnął mi się - stracił oddech i wogóle to myślałm, żu umre ze strachu wogóle nie wiedziałam co mam robić jak noworodek nie może złapać oddechu - no ale jakaś intuicja kazała mi delikatnie dmuchnąć mu w buzie i złapał oddech - przerażona wysłalam męża po lekarke żeby podjechała i zobaczyła czy wszystko wporządku a ona , że nie zabardzo bo nie będzie brała odpowiedzialności na siebie i że głowa ją boli a jak już bardzo chcemy to żeby małego przywieź - a to była zima malutkie dziecko po kąpaniu a szanownej krowie dupska nie chciał się ruszyć

to chyba w Szczecinie jest dobrze z lekarzami

ja w zadzwoniłam jak mały się zachłystnął na 999 - Pani poradziła co mam zrobić czekając na karetkę, Panowie byli po 10 minutach - z Bartoszem już był oOK, uspokoili mnie, w sumie proponowali przejazd do spzitala ale stwierdzili że to tylk ow kwesti uspokojenia mnie

poradzili co zrobić przy nastepnej takiej sytuacji...

soją drogą dwa dni później miałam już monitor oddechu.... do tego czasu mały spał w moim łóżko - ja w sumie nie spałam :(

wydaje mi się, że na północy lekarze lepiej obsługują chorych, dają więcej skierowań na badania itp. - widzę po mojej rodzinie i ich wizytach u lekarzy... u nas na południu robią łaskę z czymkolwiek:no:

A w Łodzi ..makabra ...afera skór z pogotowiem ..lekarze strajkują ..
ale wbrew panujacej opinii o łódzkich lekarzach .ja mam dobrych lekarzy . dwie ulice dalej mamy przychodnie która pełni dyzur w weekedny i święta ..wiec o każdej porze dnia i nocy mamy lekarza na miejscu praktycznie ...a moja rodzina leczy sie prywatnie...czasami państwowo ..ale to sporadycznie...pediatrę mamy obok w przychodni ..ale szukam dobrego prywatnego .
..obok mojej mamy mieszka super lekarka (to nasza wieloletnia sąsiadka) ..kiedys mama poprosiła ją aby obejrzała Antka i sie zgodziła...ale niestety nie prowadzi swojej praktyki a szkoda ...........

Aqua- u nas zachłysnięcie miało miesce jeszcze w szpitalu..a powód ...połozne źle odessały drogi oddechowe Antosiowi po porodze..dziecko nam się w szpitalu sine zrobilo..ale w pore przyszła połozna i opukała Małego i było ok ..ale było wtedy sprawdzane wszystko nawet czy nie ma refluksu ..bo mu sie ulewało okropnie

reklama
Do góry