reklama

Jak się czujesz mamo?

Pamietam,ze mi w pierwszej ciazy bardzo dretwial,ktorys z palcy lewej reki.Pod koniec ciazy mialam wrazenie jakbym stracila w ogole w nim czucie...
A teraz strasznie dretwieja mi nogi,a jak leze to chodza mi mrowki i wierzgam nogami jak szalona.Fajnie to musi wygladac...:-D

reklama
Mi dlonie dretwieja tylko w nocy (na szczescie). Za to obydwie. No i tez szczegolnie bola mnie dwa palce. I tez nie mam w nich czucia i w ogole nie moge ich zginac. A rano to nie moge nawet wody w kranie odkrecic.

Nie mogę się doczekać kiedy mi się brzuszek obniży :dry: bo jest już tak wysoko, że kłuje mnie w serce i ledwo dycham, nawet jak się nie ruszam to sapię jakbym przebiegła maraton :-( Czy zdarza się że brzuch się wcale nie obniża aż do końca?

Mi sie w dwoch ciazach nie obizyl wcale...:no: .Jak polozna mnie badala w 40 tygodniu,to powiedziala,ze dziecko jest wysoko i nie gotowe do porodu.Sytuacja powtorzyla sie 2 razy i dlatego teraz znowu bedzie cesarka.
Ja tez starsznie sapie i sie mecze.dzis wyjatkowo jechalam pociagiem i potem te 400 m do domu od peronu szlam strasznie zolwim tempem:baffled: ,oddychajac sobie spokojnie...Przed ciaza bylam maniaczka aerobiku i myslalam,ze kondycje mam w miare dobra:baffled: .To chyba dlatego,ze synek jest juz duzy i uciska mi to i owo;-) :tak: .

Nie,raczej nie...:no: .Mialam zalatwiona polozna do pierwszego porodu.Tydzien przed terminem mnie badala i powiedziala,ze wszytko jeszcze wysoko...W dzien terminu to samo.Bylo pozne popoludnie,a ona do mnie wysunela propozycje,zeby robic cesarke,bo znajac jej doswiadczenia,to sie namecze,a i tak sama nie urodze...:szok: .I cco mialam zrobic?powiedzialam,ze tniemy!:szok: Miala jakas znajoma lekarke na dyzurze i zostalam mama synka:szok: .
Druga cesarke juz sobie zlatwilam u okulisty,bo mam krotkowzrocznosc,wiec napisal,ze siatkowka przy wysilku moglaby nie wytrzymac...):tak: .A trzecia tez bede miala cesarke,bo po takim czasie to sie po prostu boje rodzic naturalnie,bo do tej pory nie wiem jak to jest...:baffled: .

Oj to mnie nie pocieszylas... Ja tez mam brzuch wysoko, nic nie wskazuje ze to prawie juz, a w zasadzie JUZ. I tez mam krotkowzrocznosc, tylko małą, może -1, teraz troche wiecej, ale nie wiem ile. Cesarka? Jakos nie widze tego oczami wyobrazni, wolalabym zeby bolala mnie cipka niz przeciety miesien brzucha... Brrrrrrrrrrrrr........

Moj brzuch tez jest wysko-mam przez to powazne problemy z oddychaniem, dostaje zadyszki nawet wtedy gdy troche za duzo mowie.Jednak lekarze (2 zupełnie róznych)powiedzieli, ze nie jest to wskazanie do cesarki-zwłaszcza ze dzidzia ułozyła sie juz główkowo.Po prostu mozna sie spodziewac ,ze poród potrwa troche dłużej....tylko co to znaczy-troche dłużej-tego sie juz nie dowiedziałam;-)

reklama
a jak sie mozna czuc w 9 miesiacu:-p:-p:-p:-p
siedze i czytam co tam pisałyscie w nocy a tu mam mokrą bluzke.......:szok:
leci mi z cycków siara jak niewiem .. sama
na ''gwałt'' potrzebna mi mała dzidza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo szkoda mleczka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry