Szyszka najlepiej udaj się do szpitala gdzie będziesz mieć cc. Tam Ci wszystko powiedzą dokładnie, łącznie z tym jak sama masz się przygotować + jakie dokumenty będą Ci potrzebna. Pamiętaj o skierowaniu na cc!!!! Napiszę Ci jak u mnie wyglądało. Termin lekarze ustalili na orientacyjną wg nich datę porodu. Tydzień wcześniej poszłam do szpitala na oddział położniczy i rozmawiałam z położną. Po konsultacji z ordynatorem oddziału powiedziała ze mam się stawić w wyznaczonym terminie o 8 rano. Mam być na czczo. Oczywiście warto się samemu troszkę ogolic do cięcia. Powiedziała mi co mam zabrać, jakie dokumnety, badania, skierowanie na cc, co dla maluszka itp. Pamiętam ze bardzo ważne była grupa krwi z wiadomych względów.
Jednak u mnie los spłatał figla bo wody odeszły mi pięc dni przed planowanym cc i wyszlo tak ze mialam planowana cesarke o 1.35 w nocy ;-) z czego ordynator bardzo się ucieszył :-) I tu już nie musiałam być na czczo bo nie mieli na to wpływu. Poza tym nikt nie uszczęsliwiał mnie lewatywą.
Tak więc najlepszym źródłem informacji będzie szpital w którym będziesz rodzić