reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

reklama
Co do gadania to była czas, że tylko "nienienienie" albo "nejnejnej". Teraz nowy tekst "gigigigigigigigi", ale żeby mama albo tata. Zapomnij....mówię do niego ciągle mama i tata, a on na mnie patrzy, uśmiecha się i swoje "gigigigigigig" ;-) Ale za to pełzanie już całą parą. Uspokoiłam się, że wszystko ok skoro doszedł jak to z tym pełzaniem jest. Mam cichą nadzieję, że to pełzanie to się trochę przeciągnie, zanim ruszy z raczkowaniem albo chodzeniem ;-)

Dzisiaj gosia usiadła w leżaczku-bujaczku. Dokłądnie jak to zrobiła nie widziałam.
Mamy za sobą pierwsze sprężynowanie. Wczoraj po raz pierwszy spała na brzuszku.
Zębów brak.
Każda zabawka w rękach starszej córci niesamowicie nakręca Gosię do działania. Taka mała małpka a już wszystko musi być jej. Nawet smoczek Oli jest ciekawy :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pozwalacie spac bobaskom na brzuszku??? Bo Fif się przekręca i jak go na plecy daje to sie budzi i pospaniu w łóżeczku..,

Ja pozwalam spać w KAŻDEJ pozycji, byle tylko spał, bo ostatnio ciężko z tym... w ciągu dnia 2 razy po 20 minut max pół godzinki, nocki od 20 do ok 6.30. Niestety Igor nie jest śpiochem...

Bodzinka.. mój mały spał w 2,3 i 4 miesiącu tylko na brzuchu. W innej pozycji się po jakimś czasie budził.
Od około 2 miesięcy zasypia na boku, a w nocy to już różnie... raz na plecach, a raz na brzuchu. Niech śpi tak jak mu wygodnie :)

Alek oficjalnie od niedzieli mówi mama :-):-) :rofl2:
No to gratulacje:)
U nas jakiś miesiąc temu padło TATA ale od tego czasu mówi sobie TATI,TATE etc...Ale hitem ostatnich dni jest...uwaga....
GEJE :)sikamy ze śmiechu jak ona to mówi:) Wczoraj wieczorem mówimy z facetem do siebie" jeszcze brakuje tego, żeby powiedziała tata gej" i za chwilkę słyszymy "TATA GEEJ I GEJKA " no super, niech doda jeszcze MAMA i będzie piękne zdanie" TATA GEJ I MAMA GEJKA":)

reklama
kasia- no gratuluję pierwszej sprężynki- niesamowite uczucie jak nagle dziecko odbije i się świetnie bawi i cieszy :)

Mikołaj śpi jak chce- zasypia na boku lub prawie na brzuchu i brzuchu czego nie lubię bo czasami w nocy zaspany stoi na raczkach i wyje że trzeba go obrócić :/

Misia/ agaj kurczę Gratulacje! Mój mały raczej z tych których bardziej śmieszy jak mówię " Mikołaj powiedz mama ( śmiech), tata ( śmiech) itd "

U nas od wczoraj Miki wstaje przy meblach!:-) Wiedziałam że po wstawaniu na kolanka zaraz zacznie przy meblach kombinować, mimo to i tak mnie i dziadków zaskoczył jak pewnego pięknego razu podraczkował pod fotel, i się podniósł :)
Oczywiście strasznie z siebie zadowolony;-)

Jaką długość stópki mają wasze dzieciaczki- dziś zmierzyłam Mikiemu i ma 12 cm stopę!!

Ostatnia edycja:
Do góry