reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzic z dolegliwosciami Maluszków

Dziewczyny dziekuje za dobre mysli i slowa...pomogly:-)

Ameli po antybiotyku obudzila sie jak nowo narodzona(szkoda ze o 5 rano hehe:-D)
Goraczki brak!Jupi!!!!!!!!:-)Kontynuujemy antybiotykoterapie i zobaczymy co dalej.Moze to zwykla infekca drog moczowych? Oby.
Ponoc u dzieczynek to bardzo czeste.Sama cos o tym wiem bo cierpie na nawracajace zapalenia pecherza moczowego ale taka mam urode(podwojny uklad kielichowo-miedniczkowy:eek::sorry::-p:baffled:hihi)

reklama
Efilo krewka to z podraznienia sluzowki noska,ktora jest baardzo delikatna u niemowlat!Jesli czesto ''ryrasz''(hehe tak by to nazwala moja babcia;-)) to moze sie pojawic krewka...nic groznego,moze jak zadziej bedziesz odsysac krwawienie ustanie(?)
Zdrowka dla Zosienki-gile precz:-):tak::-D

U nas niestety więcej krwi się pojawiło :szok: a odciągamy gruszką. Dlatego dziś ruszam do apteki w poszukiwaniu sopelka

Szopka daj koniecznie znać, co powiedział Ci lekarz. Maks też ma przesuszoną skórę na łokciach i udach, też myślałam, że woda. Niestety nawet oilatum nie pomaga, a lekarz dał mi jakąś podejrzaną maść Elocom. Odwlekam już tydzień zastosowanie tego specyfiku, bo się go boję :no:. Ciągle liczę, że już jutro skóra będzie ok.

Blanes
byliśmy dziś u pediatry która jest jednocześnie alergologiem, obejrzała Czarka dokładnie (ale dziś po intensywnym nawilżaniu kremem skóra wyglądała o niebo lepiej) i stwierdziła że Misiek ma wrażliwą skórę, drobne krostki w zgięciach to potówki, a plamy są łojotokowe (czy jakoś tak to nazwała), przyczyną jest przegrzanie - chyba może mieć rację bo te plamy pojawiały się zawsze po dalszych wyjazdach kiedy Czarek kisił się w foteliku parę godzin. Generalnie nie ma powodu do niepokoju. Zaleciła natłuszczanie kremem Lipobase, kąpiele w Oilatum a kiedy pojawiają się potówki do kąpieli mamy dodawać nadmanganiam potasu.
Na twoim miejscu nie używałabym tej wstrętnej maści.:tak:

Amelcia, Zosia, Maksio wracajcie szybko do zdrówka! Czarek przesyła buziaki

u nas na suchą skórę pomogło balneum do kąpieli emulsja, po kąpieli krem balneum baby
z ciemieniuchą prawie się pożegnaliśmy - bez elocomu i obcinania włosów:tak:
precz choróbska od naszych maluszków!!!!:wściekła/y:

hejka
dzis moje dziecie obudzilo sie cale zaglucone i pokaslujące,zadzwonilam do pediatry ,w ruch poszedl syropek,witaminki,itp:tak:

co do oczka to dostalysmy kolejną porcje kropel,za 1,5 tyg wymaz i jakos za 2 lub 3 tyg w piątek,zaleznie od oczekiwania na wymaz sądowanie oczka w szpitalu:wściekła/y:

Dorotko zdrowka dla Twojej corci!No i zeby sondowanie przebieglo spokojniutko!

My wczoraj wylondowalismy na pogotowiu z Ameka:-(tak sie cieszylam ze juz z nia lepiej a tu ie okazalo ze jest uczlona na antybiotyk ktory jej podawalam:no:buuuu:-(
Jest cala w wysypce,skorka jak zywy ogien,dobrze ze wpore zauwazylam bo mogolo by dojsc do zaburzen oddechu:szok:

Juz troszke lepiej,podaje antybiotyk z innej grupy.Rano krostek jakby mniej a teraz znow zauwazylam ze sie pojawiaja liczniej:wściekła/y:
Ja juz nie wiem czy to ta stara wysypka czy reakcja na nowy antybiotyk.Ale lekarz powiedzial ze jest malo prawdopodobne aby jeden czlowiek byl uczulony na antybiotyki z kilku grup ...wiec nie wiem...moze pod wplywem ciepla one sie robia ciemniejsze te plamki:confused::baffled::-(

reklama
Olla być może że krostki intensywnieją pod wpływem ciepła, u Czarka właśnie wychodzą wszystkie czerwone plamy i krostki wtedy kiedy zgrzeje się zapakowany w kombinezon i fotelik samochodowy. :tak:

Dorotka buziak dla Julci i niech szybciutko wraca do zdrówka!

Do góry