reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak sobie radzić z dolegliwościami Maluszków

reklama
Trixi a jak podajesz te krople? Ja je mam ale narazie nie mam konieczności podawać ale tak mysle w razie czego. Czytałam na internecie ale jak Ty dajesz bo pisza różnie.

Podaje 15 kropelek po kazdym jedzeniu. Wiec wychodzi 6-7 razy dziennie,daje z lyzeczki i wtedy Kaska tak strasznie fajnie mlaska :)

Onionku,herbatke hippa rozpuszczalna daje czubata lyzeczke na 50 ml letniej przegotowanej wody.Ja sterylizuje butelki i smoczki w mikrofali,pakuje je do plastikowego naczynka z pokrywka ,wlewam troche wody i nastawiam na 4 minuty na 800 watt.

Ostatnia edycja:
Trixi dzięki za odpowiedź.

Onionku ja myję pod bieżącą wodą ciepłą a raz dziennie zalewam wrzątkiem.
I od czasu do czasu przegotuję.
A herbatkę hippa podaję ale Michaś zbytnio nie chce.
Córcię praktycznie na tej herbatce wychowałam cały czas i zero kolek a miała.
Więc zapobiegawczo dla małego też kupiłam. Teraz od czasu do czasu troszkę się napije.

Dzisiaj sie dowiedzialam , ze mamy ktore karmia naturalnie i dokarmiaja z butli powinny kupic smoczek z mala dziurka do herbatki. Dziecko przy piciu z butli powinno sie troche bardziej pomeczyc , tak jak jest to przy piciu z cyca. Wtedy jest male ryzyko , ze butla sie bardziej spodoba jak cycowanie

dziewczyny temp u dzidzi 37,6 jest ok ?? bo sprawdzalam malej i ma tak od 2 dni dodam ze ja mam troche problemy z gardlem teraz i synek przeziebiony a i jak dlugo dziecko robi luzne kupki?? bo to tez mnie zastanawia:crazy:
Niemowlaki maja przewaznie tem do 37,5

Moj maly tez zezuje..i tez mu sie nie odbija..

dziewczyny a te krople espumisan mozna dawac zapobiegawczo?

Małgos, a nosisz go do odbicia. Bo ja tak, ale moze za krótko i dlatego nie odbija, juz sama nie wiem. A dzisiaj wyczytałam w gazetkach ze szpitala, ze jak sie nie odbija, to moze to spowodowac kolki.
A ulewa mu sie, bo Antosiowi zdarza sie.

Saara my właśnie mamy smoczek z najmniejszym otworem i małemu zajmuje troszkę czasu zanim wypije cos z butli ;) Choć staram się nie podawać jej wcale ale nie zawsze to wychodzi :/

A tak w ogóle mam pytanko do cycujących mam - czy wasze maluchy tez czasem płaczą przy cycach? I piją potem puszczają cyca, potem szukaja nerwowo, chwyca znów puszczaja i płaczą? I do tego Maks czasem zachowuje sie tak jakby nie wiedział jak piers złapać, jeździ po cycku ustami rozdziawionymi i się denerwuje.

Gaja moj robi identycznie. Zawsze wtedy podnosze go do odbicia ( a zeby sie lepiej odbilo trzeba dziecko polaskotac pod paszkami) i pozniej pije juz spokojniej.

reklama
u mnie Bartek tak ma ale smoczek wtedy pomaga. Possa minutę, dwie i się uspokaja.

A powiedzcie mi czy wy dajecie waszym dzidziom smoczka- chodzi o cycowe mamy. Ja daje i mam wyrzuty sumienia bo rożne opinie słyszę na ten temat. Jedne mówią ze to nic strasznego a inne, że to laktacje wstrzymuje. Bartek czasami chce pocykać coś tak aby nie leciało mleczko i i wtedy jest płacz. A z mojego cyca non stop fontanna leci. Nawet ściągniecie pokarmu przed karmieniem nie pomaga.

Do góry