reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

reklama
Mi bardzo szybko zaczął się zaokrąglać mimo iż to moja pierwsza ciąża, tzn już jakoś ok 11 tyg. Obecnie jestem w 14 tygodniu i brzuszek mam dosyć spory jak na ten wiek ciąży. Zresztą gdzieś wklejałam fotkę swojego brzucha, ale nie pamietam w jakim temacie :-) No ale to kewstia każdej z nas osobno, niektórym szybciej rosną brzuszki innym wolniej. Zresztą ja mam już ponad 2 kg na plusie :-)

a co do zdjęć. Jak chcesz sobie brzuszki porównać, to jest dział tu na ciąża, poród, połóg i jest o brzuchach, i jest tam temat brzuszki forumowiczek ;) i tam dziewczyny wklejają zdjęcia swoich brzuszków ;]

W pierwszej ciąży brzuszek pojawił się w 5 miesiącu, ale był bardzo malutki :) Tym razem jednak o wiele wcześniej, w 3 miesiącu był już widoczny. Ale jak napisałaś zależy to od wielu czynników i każdej z nas brzuszek rośnie w innym czasie.

U mnie w perwszej ciazy dopiero w piatym miesiacu,a teraz juz cos sie zaczyna zaokraglac (ale podobno to normane w drugiej haha) ;-)
To prawda,u mnie w pierwszej ciązy brzuszek zaczął rosnąć dopiero w 5-6 miesiącu ale i tak pod koniec miałam mały bo zaledwie 94 cm a synek urodził się dość duży i ważył 3550g,w drugiej ciąży brzuszek był widoczny już w trzecim miesiącu,wiadomo mięsnie i wiązadła już nie te:no::no:

u mnie brzusio był widoczny dopiero ok 6 miesiąca, teraz (32tc) też nie jest za bardzo imponujący ale może to i lepiej bo moja skora i tak ciężko to znosi swędzi jak cholera a o rozstępach lepiej nie wspominać:szok:

Ja jestem obecnie w 21 tygodniu i jak narazie to mój brzuszek nie jest zabytnio widoczny.Oczywiście urusł już troszeczkę ale nie na tyle żeby się rzucał w oczy choć trochę ;-)

reklama
Do góry