reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

Aktualizacja danych wagowych ;-):-)

12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,9 kg
25 tydzień ciąży... 57,5 kg
+ 2,9 kg
28 tydzień ciąży... 60,4 kg
+ 3,2 kg
32 tydzień ciąży... 63,6 kg

Przyrost wagi od początku ciąży: 10,8 kg :tak:

Kurcze niech ta waga już się zatrzymie :-p:-D Bo jak do lekarza na wizytę przychodze to już na wagę boję się wchodzić ;-)

reklama
ja chyba dobije do tych 20 kg na plusie, oby nie wiecej ;-)narazie mam cały czas 17,5 kg (ah!!! jak ważne są te połówki kilogramów!!) ;-);-) przed ciążą schudłam 10 kg i wiem co to jest rygorystyczna dieta:no::no: niestety jak bede karmic to dla dobra dziecka nie mam sie zamiaru odchudzac i wtedy chyba wpadne w kompleksy !!!

a najgorszy mam żal o to, ze w I trymestrze przytyłam 7 kg ... pluje sobie w brode teraz !!!

Kobitki ja z tego tempa przyrostowego niestety nie uniknelam rozstepow :wściekła/y::wściekła/y:...co prawda so malusie i tylko na lewym boku (tak jakby na biodrze)...ale jednak...a powiem wam ze naprawde o siebie dbalam!!!! olejki oliwki balsamy itp 2 razy dziennie...a i tak chyba jk ma byc to bedzie:confused:

Rudson .....niestety z tymi rozstępami to jest tak ,że mimo dbałości o ciałko jak mają się pojawić to i tak się pojawią .Niektóre dziewczyny niczego nie używają i nie ma śladu po ciąży ,a niektóre wklepują drogie specyfiki a i tak wyskakują niespodzianki ..Ja jestem przygotowana na najgorsze ......chociaż na razie niczego nie zaobserwowałam .

ja mam na udach i na tyłku, ale to przeżyje... na brzuchu nie mam, choć to on najbardziej sie rozciągnął i obym ich nie dostała...

reklama
U mnie też - uda i tyłek, aż nie mogę na siebie patrzeć, najgorsze, że o ile z wagą można sobie poradzić, o tyle - rozstępy nie zginą, bez operacji :-(

Do góry