reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

hej,
ja mam +9
coś w ciąży nie mogę patrzeć na owoce, z warzywami trochę lepiej, ale też mało nmi się chce... nie wiem dlaczego... zawsze lubiłam bardzo... teraz cały czas tylko nabiał... ser, serki, mleko, jogurty, miód i dżem.. i tak w kółko

reklama
Nadszedł czas żeby odświeżyć dane wagowe ;-):-):tak:

12 tydzień ciąży... 52,8 kg
+ 1,4 kg
17 tydzień ciąży... 54,2 kg
+ 2,4 kg
22 tydzień ciąży... 56,6 kg
+ 0,9 kg
25 tydzień ciąży... 57,5 kg
+ 2,9 kg
28 tydzień ciąży... 60,4 kg

Czyli w sumie przytyłam jak na razie 7,6 kg od początku ciąży :tak:

pierogi i polskie specjały zrobiły swoje i po powrocie z Polski 15 kg na plusie .....mam straszny apetyt więc urosnę na maksa :-D:-D:-D:-D

A mi sie wydaje ze w 2 semestrze najwiecej przybralam na wadze a w 3 to juz jakos wolniej leci i nawet czuje topo sobie wiec licze ze juz az tak duzo nie przybedzie. Przez ostatni tydz przytylam 100gram:-) wiec waga stoi w miejscu: 9,9kg+, w tym jakies 2,5kg w 1 trym, 6,5kg w drugim i jakies 0,9kg do tej pory w trzecim. Teraz czeka mnie dieta wiec tez tak szybko to leciec nie bedzie:-)

to u mnie chyba na odwrót... szybko przytyłam w 1szym trymestrze, wolno szło w 2gim, a w pierwszych trzech tygodniach 3go już mam dodatkowe 3 kilo :szok::szok::szok: Chyba muszę zacząć się pilnować! Niestety, mam okropną ochotę na ciacha i na lody magnum :sorry2:

reklama
hehe, a ja 7 kg w pierwszym trymestrze, 8 kg w drugim a w trzecim narazie 0,5 kg ale naprawde bardzo sie pilnuje by po 17-ej jesc same owoce i warzywa...

Do góry