Mamuśki jak wy liczycie sobie tygodnie ciąży, bo mi się jakoś nie zgadza to wszystko... Niby 5 miesiąc ale termin na koniec czerwca, już nie wiem...
Tygodnie zaczyna sie przewrotnie liczyc w dniu ostatniego okresu przed zajsciem w ciaze. W dniu zaplodniena jestes wiec w 2 tygodniu ciazy a w dniu spodziewanego okresu kiedy robisz test jestes w 4 tygodniu. Ciaza to 40 tygodni. Polowa to 20 i wypada to w polowie piatego miesiaca. Podejrzewam ze jestes teraz wlasnie cos kolo tego. Dolicz wiec jeszcze 20 tygodni i wypada to faktycznie na koniec czerwca :tak; Pozdrawiam
Przyjmuje się, że: - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu
Hej Dziewczynki. Chciałam się przedstawić. Jestem tu pierwszy raz i na razie nie bardzo potrafię się poruszać po forum Jestem w 22 tygodniu,a termin porodu mam na 29 czerwca. Pozdrawiam-Y: ja i chłoptaś w brzuchu