reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
Olaf śpi w body w długim rękawie i półśpiochach lub w body z krótikm i cienkim pajacu i przykrywam dodatkowo kołderką (znaczy rożkiem, który teraz za kołderke służy)a czasem śpi w śpiworku, ale u nas jest ok. 22 stopni w mieszkaniu. Olaf wygląda na nieprzegrzanego. aaa i łapki ma na wiezrchu, do paszek go przykrywam.

U nas 22-23 stopnie i zakładam na noc Duśce tylko pajacyka, a zamiast kołderki ma cienki śpiworek bez rękawków i jest jej akurat :)

U mnie w dzień jest ok 20-21 C a w nocy to jak u Dziunki 17C a w te mrozy to nawet 15C było. Małej zakładam body na krótki rękaw, pajaca, przykrywam kocykiem i na to jej kołderka. Czasami jest jej za ciepło a czasami nie, nie wiem od czego to zalezy :confused:

U mnie taka sama temperatura jak u Dziunki. Wiec malego ubieram w body z krotkim rekawkiem, pajac, spiworek, kolderka i obowiazkowo daje mu niedrapki na raczki bo normalnie po nocy ma lodowate.

a ja na poczatku to ubieralam w body pajac skarpety niedrapki i koc i kołdra... ale ciekło z niego .... pocił sie strasznie ... i tylko pajaca nakladam i kołderka jego i jest w sam raz! temp okolo 22 stopni

U mnie taka sama temperatura jak u Dziunki. Wiec malego ubieram w body z krotkim rekawkiem, pajac, spiworek, kolderka i obowiazkowo daje mu niedrapki na raczki bo normalnie po nocy ma lodowate.
to widze,ze nie tylko u mnie takie temperatury i zimne raczki :)
u mnie : bodziaki, skarpetki grube (zimne stopki) i takie dosc grube zapinane wdzianko pokapielowe z kapturkiem (kaptur duzy wiec glowka nie jest okryta i gdyby jej bylo za cieplo, to ma jak sie ochlodzic) i cienki polarkowy kocyk zlozony na pol.jak bardzo zimno wowczas 2 kocyki. i niedrapki,ale zgubilismy jedna niedawno

reklama
A u nas około 19st w nocy i Oliwka śpi w body z krótkim rękawem i pajacu. Przykrywam kołderką do pasa. Zawsze ma ciepłe rączki.

Do góry