reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
o to u mnie podobnie od 2, 3 w nocy:( agrafka cos mi swita ze tu chodzi o uklad nerwowy malucha, jakos moze slabo rozwiniety, albo wlasnie cos jej/mu sie tam rozwija etc. spytam znajomego neurologa co z tym snem, dlaczego niektore dzieci spia jak aniolki cala noc a niektore rzucaja sie we snie na prawo i lewo:/ a! i niech nikt mi nie mowi ze kazde dziecko inne - ale dlaczego i gdzie inne??? moze to u mnie napiecie miesni? musze pogadac z jakims specjalista:) nie ujmujac tu oczywiscie zadnym specjalistkom z bb:) a propos gdzie izabk? cos mi jej tu brakuje:/
hmm ja bym tam się nie stresowała za bardzo u nas sen od 21 do 8:30 z przerwami(też się zaczyna kręcić wiercić) na jedzenie-nie wiem co ile bo wkładam mu cyca i śpię dalej

o to u mnie podobnie od 2, 3 w nocy:( agrafka cos mi swita ze tu chodzi o uklad nerwowy malucha, jakos moze slabo rozwiniety, albo wlasnie cos jej/mu sie tam rozwija etc. spytam znajomego neurologa co z tym snem, dlaczego niektore dzieci spia jak aniolki cala noc a niektore rzucaja sie we snie na prawo i lewo:/ a! i niech nikt mi nie mowi ze kazde dziecko inne - ale dlaczego i gdzie inne??? moze to u mnie napiecie miesni? musze pogadac z jakims specjalista:) nie ujmujac tu oczywiscie zadnym specjalistkom z bb:) a propos gdzie izabk? cos mi jej tu brakuje:/

Ja też myślę że to układ nerwowy - teraz bardzo sierozwija ruchowo i zaczyna rozpoznawać twarze... Byłam już 2 razy u neurologa i nie stwierdziła nic niepokojącego, wiec mam nadzieję że to nie napięcie, chociaż trochę się pręży.

Moja mała od samego urodzenia jest takim wrażliwcem - wiesz, nie zasypiała nigdy sama, zawsze trzeba ją było utulić do cyca albo w wózku, jak tylko coś jej się nie podoba albo jest głodna to piszczy i się denerwuje.

Więc myślę, ze właśnie ten typ tak ma, ale chciałabym, żeby jakiś specjalista mi powiedział czy mogę jakoś na to wpłynąć - bo przypuszczam, że dla dzidzi to jest też stresujące :(.

Dziewczyny ja dostalam skierowanie na posiew moczu zeby sprawdzic czy wszystko ok i czy nie ma tam "czegos" co powoduje niepokoj. A poza tym to od razu lekarka stwierdzila ze problemy brzuszkowe i dawac mam acidolac i sie poprawi - powinno jak to tylko to. Wiec moze sprobujecie tez..?

Moja mala zasypia tylko na cycu, w ogole zrobila sie taka przylepa, ze tylko by sie w cyca tulila, lapie go raczkami i przyklada twarz, wieczorem zasypia po malu ok. poltorej godziny ciumkajac pustego juz cyca az zasnie na dobre i odkladam ja ok. 11-12 do lozeczka. Wczesniej przesypiala cala noc, tzn. do ok. 6-7, teraz budzi sie ok. 4-5 (chyba wiec sie mniej najada) i po jedzeniu znow spi do 8-9 rano. Co do rzucania w lozeczku to ona sie zaczyna krecic jak jest glodna, wtedy to przewraca glowke na lewo i prawo, zaczyna postekiwac i sie denerwowac, jak ja dokarmie to juz spi spokojnie.
Najgorsze ze tak przyzwyczaila sie do cyca, ze nic innego nie pomaga jej uspokoic.

reklama
chcialam wam pokazacv jak moje dziecko w dzien zasypia.....jak juz zasnie to odkrywam jej ta buzke troche bo przeciez goraco i mi by tchu bylo brak...ale zanim zasnie to sie nakrywa, wylacza sobie swiatlo i nie ma jej....:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC01252..jpg
    DSC01252..jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 56
Do góry