reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zakończyć laktację?

jak długo moze byc mleko w piersiach po zakonczeniu karmienia:confused:
karmiłam mała prawie 6 miesiecy i juz tyl enie karmie
a mleko w mikroskopijnych ilosciach nadal mi leci :baffled:

reklama
Dziewczyny:cool2:
Potrzebuje Waszej pomocy odnosnie odzwyczajenia malej od cycusia <nie chce konczyc karmic moim mleczkiem, tylko chce skonczyc z cycusiem>
Mamy z mezem 2 tygodnie na to, bo ma wolne przez ten czas...i chcialabym to zrobic teraz, jak jest okazja....
tylko ze zupelnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac....
rozbi sie to z dnia na dzien czy jak/////////////////////
Prosze pomozcie:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
Karmic ja bede nadal ale z butli....moim mleczkiem.....:-D:tak:

Dziewczyny:cool2:
Potrzebuje Waszej pomocy odnosnie odzwyczajenia malej od cycusia <nie chce konczyc karmic moim mleczkiem, tylko chce skonczyc z cycusiem>
Mamy z mezem 2 tygodnie na to, bo ma wolne przez ten czas...i chcialabym to zrobic teraz, jak jest okazja....
tylko ze zupelnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac....
rozbi sie to z dnia na dzien czy jak/////////////////////
Prosze pomozcie:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
Karmic ja bede nadal ale z butli....moim mleczkiem.....:-D:tak:

z tego co wiem, to robi sie to stopniowo, jednego dnia zmieniasz jedno karmienie, najlepiej takie w ciągu dnia, po kilku dniach rezygnujesz z nastepnego i tak az do końca.
nie powiem z własnego doswiadczenia, bo Hubek akurat sam zrezygnował z picia z piersi:sorry2:, także nie musielismy tego przechodzić :-)

ale szczerze mówiąc to trochę sie dziwię, że chcesz karmic swoim mlekiem z butelki skoro masz duzo mleka- rozumiem, ze jedno czy drugie karmienie, jak np nie ma ciebie w domku, bo przecież dwa razy tyle czasu potrzeba, bo i na ściągnięcie mleczka i na karmienie :sorry2:
no ale z drugiej strony to może wtedy karmić każdy, nie tylko ty

Hmmm.....:dry::dry::dry:
Tylko jedna odpowiedz.....buuuuu......

Jesli chodzi o karmienie w ciagu dnia to nie ma z tym problemu, mala potrafi przez caly dzien byc bez cyca tylko na innych pokarmach....ostatnio tez bez lamentow wypije mleczko z butelki:szok::cool2:
Tylko w nocy za zadne skarby swiata nie wezmie bytli do ust i wlasnie nie wiem co z tym zrobic:sorry2::-(
wczoraj byla jedna wielka chec z mojej strony i zakonczylo sie NICZYM:-D Julka darla sie w niebo glosy az wkoncu dalam jej cyca i byl spokuj.....
ACH WIECIE CO CHYBA JESCZE NIE JESTESMY GOTOWE NA TO BY SKONCZYC Z CYCEM:zawstydzona/y::sorry2::sorry2::sorry2:I mowie tu przede wszystkim o sobie samej.....
Nie wazne zreszta tak sobie tylko pisze i marudze, tak nikt tego nie czyta:-:)-:)-:)-:)-:)-(

raz spi raz nie ,....zalezy od jej chumorkow.....jednak czesciej jest tak ze po pierwszej pobudce laduje u nas w lozku i tak juz spi..:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Czytamy nuśka, tylko wiesz, że wszyscy przez święta zakręceni:sorry2:
Nie wiem co ci poradzić, bo moim zdaniem i tak już dużo osiągnęłaś skoro mała cyca w ciągu dnia nie musi ciągnać, podejrzewam, że wkrótce zrezygnuje też i z nocnych karmień, ale nie może odbyć od tak z dnia na dzień:tak:. a swoją drogą zazdroszczę, moja ma jeszcze straszną potrzebę ssania i butla to nie jest dla niej dobry zamiennik, po prostu nie chce jej nawet powąchać:confused:

reklama
Czytamy nuśka, tylko wiesz, że wszyscy przez święta zakręceni:sorry2:
Nie wiem co ci poradzić, bo moim zdaniem i tak już dużo osiągnęłaś skoro mała cyca w ciągu dnia nie musi ciągnać, podejrzewam, że wkrótce zrezygnuje też i z nocnych karmień, ale nie może odbyć od tak z dnia na dzień:tak:. a swoją drogą zazdroszczę, moja ma jeszcze straszną potrzebę ssania i butla to nie jest dla niej dobry zamiennik, po prostu nie chce jej nawet powąchać:confused:

Moja Milenka tez ma ogromna potrzebe ssania. Ostatnio zauwazylam ze czasami ssie kciuka. No i cyce moje tez sa meczone.

Do góry