DziękiU nas ten sposób sprawdził się rewelacyjnie i bezstresowo.U Was też z pewnością się uda. Życzę zdrówka.

Co jaki mniej więcej czas Ewamat rezygnowałaś z kolejnych karmień

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękiU nas ten sposób sprawdził się rewelacyjnie i bezstresowo.U Was też z pewnością się uda. Życzę zdrówka.
Nie ma wyjscia,musisz z uporem maniaka podawac butelke,bo mleko maluszek musi jescwitam wszystkie mamy
jestem tu nowai szukam rady
mam 7 mce synusia i chcialabym go powoli odstawiac od piersi tylko ze moj maluszek strasznie malutko zjada innych pokarmow stalych tj zupki, papki... deserki czy musy owocowe to wogole dla niego blee do tego nie pije z butelki ani kubkai to tez dla mnie problem bo jak go tego nauczyc
podawanie mu soku czy herbatki lyzeczka graniczy z cudem bo konczy sie na wypluwaniu:-( oczywiscie po kazdy "posilku" musi dostac cyca jesli nie dam mu od razu do za polgodziny bedzie plakal i marudzil.
Nie bardzo wiem co mam robic a naprawde jestem juz zmeczona karmieniem piersia
Pomozcie cos![]()
Teraz Gosia już wszystko rozumiemja też nie mówiłam o tym że odrazu koniec tylko o rezygnacji z każdych karmień po koleii o tym żeby dalej ograniczać;-)a Kasiad chyba nas źle zrozumiałaś
![]()
U mnie to trwało kilka miesięcy. Ale dlatego, że mnie było trudno pogodzić się z myśla o rezygnacji karmienia. Maja jest teraz bezmleczna, nie zamieniła mleka mamusi na żadne inne.:-( Najtrudniej było ją nauczyć zasypiać bez cyca. To udało nam się zrobić już grudniu. W styczniu wróciłam do pracy, więc ominęło mnie karmienie w południe. Na wiosnę postanowiłam skończyć to rozbieranie mnie po przyjściu z pracy. A 20 lipca skończyłam moją przygodę z laktacją definitywnie.Dzięki
Co jaki mniej więcej czas Ewamat rezygnowałaś z kolejnych karmień![]()
Maja jest teraz bezmleczna, nie zamieniła mleka mamusi na żadne inne.:-( ... A Maja nie dostała nic w zamian (ani smoczka ani butelki). Ty dajesz Oliwce butelkę, wiec nie bedziesz miała dylematu, ze jeżeli nie dasz cyca, to dziecko nie bedzie miało mleka.
Tylko, ze jak cielaczek przestaje ssać mleko, to własciwie już niedługfo przestaje rosnac, a u naszych dzieci ten proces się dopiero zaczyna. Znam tę teorię o bezmlecznych ssakach, ale człowiek jest specyficznym ssakiem u którego dzieci się bardzo długo rozwijają.Ewamat nie masz absolutnie czym się martwić, że mała jest bezmlecznaczłowiek jest ssakiem a zaden inny ssak oprócz człowieka nie pije mleka innego ssaka, jak cielę przestaje byc karmione mlekiem matki to poprostu zjada inne pokarmy i już, nikt nie mysli zeby latac za krową i dawac jej mleko do picia. taka kolej rzeczy, a wszystko to co w mleku niby takie istotne znajdziesz w innych produktach. Hubek jest bezmleczny i nie widze by jakos mniej zdrowy był od tego:-)
Ja nie mówię, zeby karmić dzieci piersią do 18 (chociaż tak siędeklarowałąm jeszcze parę miesiecy temuale z drugiej strony człowiek rośnie bardzo długo wiec byśmy musieli dzieci karmić do 18 jak to niektóre piszą ;-)