reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak zareagowały Wasze pociechy na wieść, że będą mieć rodzeństwo?

No cóż, nasza Oliwka (w grudniu będzie miała 4 lata) od początku bardzo cieszyła się na dzidziusia, wybierała z nami imiona, tuliła się do brzuszka nawet zanim był jeszcze widoczny, mówiła, że w brzuszku jest mały Bąbelek (i tak zostalo, bo będzie chłopak, a na męskie imię nie możemy się zdecydować;-)). Teraz jestem w 34. tygodniu i mimo że dalej się cieszy, chce, żeby łóżeczko było w jej pokoju, to zrobiła się dziwna... Nie chodzi o to, że jest przylepką, bo to jest bardzo miłe, ale zaczęła się zachowywać jak dwulatka - chodzi na czworakach, gaworzy, ostatnio znalazła smoczka dla dzidziusia i zaczęła go ssać, chce być noszona na rękach. Czyżby podświadoma zazdrość?

Macie jakieś rady, jak sobie poradzić z taką sytuacją?

[url=http://www.suwaczek.pl/]
[/URL]

Ostatnia edycja:
reklama
moj starszak sie bardzo ucieszyl :) tylko jak sie malenstwo pojawilo w domku to nie bardzo mu sie podobalo ze mama musi dzielic swoj czas na dwoje... chociaz juz w ciazy byl zawiedziony ze mama sie w pewne zabawy nie moze bawic, ale dzis maly ma juz 9miesiecy i sie juz calkiem dobrze dogaduja, starszy ma ponad 3 lata, zajma sie soba chwilke cos mu poda jak grzechodka upadnie , oczywiscie sa i gorsze chwile jak mlody wczolga sie do pokoju i klocki albo cos rozwali ale widze ze sie kochaja na swoj dzieciecy sposob

Ja słyszałam, że aby dziecko lepiej przyjęło drugiego malucha w domu to (poza oczywiście, wcześniejszymi rozmowami) noworodek do domu powinien "przyjść" z jakimś małym prezentem dla swojego starszego brata czy siostry :)

Do góry