A-ASIA
Fanka BB :)
moja smoczka tylko do usypiania a tak sama z siebie to nie bardzo... jak zaśnie to sama wypluwa i tylko sporadycznie udaje mi się że jak się przebudzi to zaśnie po włożeniu smoka... no i musze z tymi pieluszkami zawalczyć bo bardzo Mała mi teraz sika. M twierdzi że dlatego że obniżyłam temperaturę w mieszkaniu ale mała jest ciepło ubrana - jak było 2-3 stopnie więcej to mala szału dostawała i teraz kaloryfery są poskręcane na zero jedynie w kuchni i w łazience na full a w mieszkaniu i tak jest ok 23 stopni...

Teraz bedę raz dziennie dawać większą butlę za tydz 2 razy dziennie i tak mam nadzieję rozepcham ten mały żołądeczek ;-) No bo 5200g na 8 miesięcy to taki kurczak trochę.
! Czytając wasze wypowiedzi od wczoraj zastosowałam karmienie co 4 godziny. i dzień wyglądał tak : 4.00 - 40ml, 8.00 - 70ml, 12.00 -150ml, 16.30 - 90ml ( po wielkich bojach), 20.30- 120ml, o 23.00 -100ml(dostała na śpiocha butle z kaszką bo się wierciła), 2.00-120ml, a miedzy czasie herbatki i rumianku 150ml. Emilka nie chce jeść kaszek ani kleików, zjada tylko jak śpi kaszkę ryżową. Kupiłam wczoraj kaszkę SINLAC tylko mam problem z jej przyrządzeniem. Na opakowaniu pisze: 125ml wody 7 łyżek stołowych gotować przez 5 minut. Ale wiem że Emilka jej w postaci kleiku nie zje, czy mogę nią zagęścić mleczko? Jeśli tak to ile mleka a ile kaszki?