• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jaki krem/serum do biustu?

andzii21

Fanka BB :)
Witam. Zacznę od tego, że jestem w piątym miesiącu ciąży, naczytałam się bzdur(a moze nie..) że po ciąży i karmieniu biust flaczeje. Moje piersi przed ciążą nosiły rozmiar małego C, teraz biust jest naprawdę spory, a co bedzie kiedy urodze i rozpocznie sie laktacja ? Nie mam rozstępów(póki co, odpukać..) i zastanawiam się czy rozpocząć jakąś pielęgnację biustu ? Czy któraś mama ma jakieś sprawdzone kosmetyki? Metody?
Szczerze mówiąc aż boję się karmić. Wiem, że zdrowie maluszka jest na pierwszym miejscu, ale nasze zadowolenie z siebie jest równie ważne, gdyż szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

reklama
Rozwiązanie
To już lepiej wziąć jakieś kosmetyki o dobrym składzie, nawilżać i ujędrniać i do tego dołożyć sobie ćwiczenia - np. pompki. Wtedy biust się uniesie do góry i będzie wyglądał ładniej.
Na szczęście każdy sobie może używać tego co mu najbardziej leży i na własną odpowiedzialność. Ja akurat też wolę kosmetyki niż jakieś suplementy, bo w ogóle unikam tabletek jak mogę więc nie widzę sensu robić wyjątków tu. Ostatnio frashe mi dobrze służy, więc póki co jestem zadowolona.
hmm, ja jestem juz po 2 ciaży. Nakładałam tylko krem na rozstępy na biust i to tylko w 1 ciaży. Nie mam ani rozstępów ani nic mi nie sflaczało. Przed ciążą biust B, obecnie D. Flaków nie mam, a nawet bym powiedziała, że biust jest bardziej jędrny :)

I normalnie karmiłaś swoje dzieciątko piersią ?
Podobno zaraz po porodzie piersi potrafią jeszcze bardziej sie powiększyć od pokarmu, czy można normalnie w szpitalu odciągnąć to mleko i pozniej podac dziecku z butelki? Czy położne nie są tym zachwycone ?

Nie słuchaj takich bzdur bo to piszą matki które zielonego pojecia nie maja..piersi to geny..Ja nie mam nigdzie ani jedneg rozstepa a piersi jak przed ciaza.. a karmie 14 miesiecy..moja mama dwoje dzieci wykarmila ani jednego rozstepa piersi ladne.
Z resszta piersi wazniejsze od dziecka ? dajcie ludzie spokój...
Ja mialam tylko duze na poczatku jak nawal przyszedl ale to chwila...teraz nie widac ze mleko w nich.
Po co w butelce ? potem dziecko piersi nie bedzie chcialo.
Butelka zaburza laktacje..
Sa kobiety które nic nie ściągną laktatorem..ja karmie rok a kilka kropel sciagam;)
Laktator to nie wyznacznik , maluch jest najlepszym laktatorem..po co sobie z resztą życie utrudniać? wyciagasz i je..
Piersi reaguja na sline malucha i w ten sposob sa pobudzane do produkcji pokarmu .
KP jest piękne karmilam kilka razy synka butelka i to nie to samo !;)
Zależy jakie polozne jak trafisz na dobre to bede za kp jak trafisz na takie co Cie oleja to bedzie im wszystko jedno.
I tak samo wielkość piersi w ciąży jednej urosna drugiej nie..po ciąży przewaznie wracaja do swojego rozmiaru, a zdarza sie ze zostają wieksze.
Polecam blog hafija na faceebooku.;)

Ostatnia edycja:
I normalnie karmiłaś swoje dzieciątko piersią ?
Podobno zaraz po porodzie piersi potrafią jeszcze bardziej sie powiększyć od pokarmu, czy można normalnie w szpitalu odciągnąć to mleko i pozniej podac dziecku z butelki? Czy położne nie są tym zachwycone ?
Tak karmilam pierwszego syna i teraz też karmie drugiego. Ma 3 i pół miesiąca. Ja to bardzo lubię więc i tak bym nie zrezygnowała. A brzuch? Przecież przestanie być tak jedrny to co? Nie zaszlabys w ciążę? Będziesz miała dziecko a to największy skarb.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wiem, ze to dosc kontrowersyjny temat.. Zapytałam dlatego, że czytałam parę artykułów na ten temat i wykluczaly się.
Dla mnie dziecko jest najwazniejsze, bo to mój mały Skarb i nawet gdyby mialo mnie to kosztować stracenie głowy to i tak zdecydowałabym sie raz jeszcze :)

reklama
Jestem swieżo upieczoną mamą ( 7 tygodni). Karmie kp, na chwilę obecną nie mam zadnych rozstępów itp. W ciąży i po porodzie smaruję się biooil, chociaż uważam ,że jak mają być rozstepy to będą. Jeśli chcesz kp to polecam stronę Link do: Karmienie piersią - spis treści | Hafija.pl dużo cennych informacji dla mnie bardzo przydatnych.
W szpitalu nikt nie proponował mi mm, sama próbowałam karmić metodą prób i błędów, ale uzyskałam też pomoc od doradcy laktacyjnego- czasami warto skorzystać, bo koryguje błędy jakie popełnia młoda stażem mama.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry