reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

jaki płyn do higieny intymnej?

reklama
Ja używałam mydła biały jeleń, mydliłam nim dłoń i lekko dotykałam ranę po prysznicem, oraz podmywałam się nim po skorzystaniu z ubikacji, zagoiło się nawet nie wiem kiedy. Kupiłam też tantum rosa bo wyczytałam że pomaga ale ani razu nie użyłam :-)

Ja polecam szare mydło tyle że w płynie (bardziej higieniczne do stosowania) ale zdecydowanie szare po porodzie bardzo mi pomogło. Zdecydowanie lactacyd -do codziennego użytku. Nie zawiera mydła. Nie podrażnia. Posiada fizjologiczne pH. Myje, chroni i odświeża.

Zdecydowanie szare mydło. Lub płyn Plivafem, dla kobietek, które mają problemy ze słynnym "swędzi, boli, piecze".

Lactacyd jest niezły, ale mnie lekarz ostatnio polecał baifem (jest trochę tańszy od tamtego), a podobno jeszcze lepszy.

Ja również używałam i używam Lactacyd. Całą ciąże ją stosowałam. Koleżanka poleciła mi właśnie biały jeleń w płynie( po porodzie) , ale położna poradziła mi aby używać raczej tego samego co w ciąży więc zostałam przy płynie Lactacyd

co do chusteczek intymnych ja używałam ich w ciąży i było ok. wiadomo - wszystko zależy od osoby i jej organizmu

ja w szpitalu używałam tantum rosa - rozrobiłam w butelce z dziubkiem i polewałam ekstra a w domu już ten sam płyn co przez całą ciążę

reklama
Ja ostatnio pianki baifem. Z chusteczek zrezygnowałam, bo mi nie służyły jakoś. W podróży wolę sobie nawet taką piankę zabrać + podpaski chigieniczne zapobiegające odparzeniom.

Do góry