• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

jaki płyn do higieny intymnej?

• Starter tematu Starter tematu La_fleur
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja używałam mydła biały jeleń, mydliłam nim dłoń i lekko dotykałam ranę po prysznicem, oraz podmywałam się nim po skorzystaniu z ubikacji, zagoiło się nawet nie wiem kiedy. Kupiłam też tantum rosa bo wyczytałam że pomaga ale ani razu nie użyłam :-)

Ja polecam szare mydło tyle że w płynie (bardziej higieniczne do stosowania) ale zdecydowanie szare po porodzie bardzo mi pomogło. Zdecydowanie lactacyd -do codziennego użytku. Nie zawiera mydła. Nie podrażnia. Posiada fizjologiczne pH. Myje, chroni i odświeża.

Ja również używałam i używam Lactacyd. Całą ciąże ją stosowałam. Koleżanka poleciła mi właśnie biały jeleń w płynie( po porodzie) , ale położna poradziła mi aby używać raczej tego samego co w ciąży więc zostałam przy płynie Lactacyd

co do chusteczek intymnych ja używałam ich w ciąży i było ok. wiadomo - wszystko zależy od osoby i jej organizmu

reklama
Ja ostatnio pianki baifem. Z chusteczek zrezygnowałam, bo mi nie służyły jakoś. W podróży wolę sobie nawet taką piankę zabrać + podpaski chigieniczne zapobiegające odparzeniom.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry