reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jaki poród ??

ja mam zamiar i bardzo bym chciała wytrzymać conajmniej do końca lutego
potem niech sie juz dzieje co chce poddam sie bez walki he hee

reklama
Ja na wszelki wypadek zrobiłam wczoraj wieczorem mężusiowi powtórkę ze szkoły rodzenia. Dobrze, że zrobiłam wtedy notatki, przynamniej nic mi się nie pomyli ;) No i staram się ćwiczyć oddychanie. Wszystko idzie świetnie, ale jak brzuszek mi się zepnie i zaczyna boleć, to juz sie trudniej oddycha "według instrukcji". Nie wiem, jak to będzie przy porodzie...

Ja też się właśnie zastanawiam. Bo momentami to nie mam jak pooddychać, bo już bardziej nie mogę brzucha rozciągnąć :)

Zazdrpszczę tej dziewczynie ze Szkoły Rodzenia tego, że już ma sam poród za sobą...

a ja po długich przemyśleniach zdecydowałam się na pełną narkozę przy cc. w poniedziałek bedę uzgadniać szczegóły z lekarzem. mam nadzieję, że już bez problemów dotrwam do początków marca.

kaśka76 pisze:
a ja po długich przemyśleniach zdecydowałam się na pełną narkozę przy cc. w poniedziałek bedę uzgadniać szczegóły z lekarzem. mam nadzieję, że już bez problemów dotrwam do początków marca.
Kaska , czy napewno przemyslalas ze chcesz pelna narkoze???NIe chce sie(bron Boze) mieszac w Twoich decyzjach,ale jabym sie nie zgodzila na pelna.Pomijajac fakty,ze ogolna narkoza to najbardziejnniebespieczniejsza dla malucha( tak czytalam gdzies).to w dodatku nie bedziesz przytomna i nie bedziesz i Twoje dziecko nie bedzie moglo skorzystac z tego najcenniejszego pokarmy,jaki jest siara.Przepraszam,mam nadzieje ze sie nie obrazisz i nie pomyslisz ze probuje naklaniac Cie na zmiane decyzji.

Benita: absolutnie. moja znajoma miała taka cc 06.02 i po pół godzinie miała malutką przy sobie, potem pozwolili jej pospac ok 2 godzin, pomogli przystawic mała i tak przez cały dzień. a poza tym ona wieczorkiem z pomocą położnej wstała i poszła do kibelka. mnie po prostu przeraża lezenie po znieczuleniu podpajęczynówkowym. zobaczymy co bedzie mówiła Pani anestezjolog - podobno bardzo konkretna babka i wali prosto z mostu.

Kaska76 tez tak uwazam. Wszystko zalezy jaka narkoze podadza. Dwa razy w zyciu mialam pelna narkoze i od razu po niej bylam wybudzona i czulam sie dobrze. A malenstwu i tak dadza pewnie od razu jakies lekarstwo "odtrutke" w zalaznosci od podanego srodka. Nie balabym sie znieczulenia ogolnego.

dziewczynki, kiedys tutaj na Waszym wątku (jako jeszcze niedoświadsczona forumowiczka nie wiedziałam, że to podzielone na różne miesiące i tematy) aż się posprzeczałam z jedną z Was co do porodu. Byłam koniecznie za cc i do łepetyny mi nie przychodziło, że może być inaczej. Wszystkie co tutaj pisały że chcą naturalny to dla mnie jak masochistki. Ale na szczęście przejrzałam na oczy-lepiej późno niż wcale. Odmieniło się mi na 180 stopni. Owszem naturalny boli ale znieczulenie zzo pomóc może to przetrwać a cięcie przy cc uniemożliwia szybkie zajście w następną ciąże, co w moim przypadku jest raczej koniecznością bo to ostatni dzwonek. Niniejszym przepraszam więc urażone moimi wcześniejszymi wypowiedziami mamy i "zwracam honor"
Trzymajcie się cieplutko bo jak widzę to niektóre z Was już są szczęśliwymi mamusiami, składam im gratulacje. Ja mam nadzieje urodzić w lipcu i jak na razie jest wszystko w porządku.
Pozdrowionka marcóweczkom i jeszcze raz przepraszam za poprzednie dywagacje, wybaczcie.

reklama
a mi sie starzeje łóżysko i jak nie urodzę w przysżłym tyg to będę musiała mieć albo wywoływanie albo cc

Do góry