reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Ja chyba na kafeteri czytalam o imionach i bylo o dziwnych itd. Jak to dzieci wolaja w przedszkolu Denis -Penis, no ale dzieciak 3-5 lat sam na to nie wpadl:eek:.Ludzie przytaczali rozne wyzwiska jako argument by dzieci dziwnie nie nazywac. A w domu zawsze znajdzie sie wyzwisko na dziecko sasiada:dry:.

Isunia ja tez czekam do konca bo male samo sobie imie niesie. Mysle nad roznymi ale jakos nie widze mojej dziewczynki.

Igor bardzo mi sie podoba :tak:
Anaklim Mercedes podbila moje serce. A z imion motoryzacyjnych podoba mi sie strasznie Felicja. Ja po porodzie bylam na sali z kobietka co urodzila mala murzyneczke dali jej na imie Zafira byla sliczna. Dzisiaj ja spotkalam na spacerze no to imie pasuje do niej jak ulal a teraz jest przesliczna.

reklama
kicia mowisz samo niesie ... hmm chyba cos w tym jest ...
jak od kiedy jestem w ciazy ta nicola mnie przesladuje ... no na kazdym kroku ... jak wczesniej martyna ;-)... no ale jak mowisz samo sie rozwiaze ...

co do dziwnych imion to nam sie podoba fiona ... ale wiadomo pierwsze skojarzenie to shrek :szok:...

isunia-a czemu nie kojarzy ci się z Fioną Apple ?:-D:-D:-D Urodzona 13 września notabene;-)
hmm nie slyszalam o tej pani ...
tu az takim szokiem to imie nie jest ... w collegu mialam kolezanke z roku fione wlasnie ... sympatyczna dziolcha ...
hmm a moze fiona ;-):-D

to piosenkarka ;-) śliczna utalentowana czego można chcieć więcej:-)
Fajne imię.
A o Shreku ludziska zapomną za kilka lat bo powstanie coś innego...
Np niedługo skończą robić kreskówkę Disney'a o księżniczce Tianie... dopiero się Tiany posypią...

E, do każdego imienia da się wymyślić durny wierszyk albo głupawe skojarzenie, kreatywnym tylko trzeba być. Ja myślę że z dziećmi tak jest, że jak ktoś umie sobie radzić to nie ma problemu z imieniem, a jak jest taki ciapowaty to i kolor włosów sprawi że będą go wyzywać... Bym naprawdę się imionami nie przejmowała. U nas w rodzinie kilka dziwnych było i się w parę miesięcy wszyscy przyzwyczajali i w ogóle problem nie istnieje. Szczególnie że teraz dużo się nadaje oryginalnych imion :tak:

Sanya masz przecudne literki imieniowe, nie mogłam się powstrzymać i zgapiłam :sorry2:

E, do każdego imienia da się wymyślić durny wierszyk albo głupawe skojarzenie, kreatywnym tylko trzeba być. Ja myślę że z dziećmi tak jest, że jak ktoś umie sobie radzić to nie ma problemu z imieniem, a jak jest taki ciapowaty to i kolor włosów sprawi że będą go wyzywać... Bym naprawdę się imionami nie przejmowała. U nas w rodzinie kilka dziwnych było i się w parę miesięcy wszyscy przyzwyczajali i w ogóle problem nie istnieje. Szczególnie że teraz dużo się nadaje oryginalnych imion :tak:
no wlasnie...racja...racja...ludzie sie przyzwyczajaja nawet do najdziwniejszych imion.....
Ale widze Kasia, ze u Was Maciej bedzie........super.....no i jednak...tak normalnie powiedzialabym....Piotr i Maciej....super...

My chyba jednak podobnie jak Kicia....poczekamy co tam niuni po urodzeniu przypasuje......choc nie powiem.....teraz ta Julia siedzi w głowie mocno....jak przez te 7 miesiecy Tymon heheheh
Z moim mezem na przyklad rodzice zrobili prosto....urodzil sie w imieniny Małgorzaty i Piotra, a ze chlopak no to wiadomo hehehe, dostal Piotr i juz...po klopocie :-):-)

Z imion " samochodowych" zawsze podobało mi się Oktawia. Mój brat chciał tak dać swojej córce, ale jakoś wtedy te modele pojawiły sie na rynku i zdecydowali się na Klaudię.

Ostatnia edycja:
reklama
A u nas był mały dylemat bo ja chciałam Michał, kiedyś myślałam o Kacprze ale M. nie chciał, a jak sie dowiedzieliśmy że chłopczyk to on chce Kacpra jednak a ja jakoś niepewna byłam, ale dziś sie obudziłam z tym imieniem na ustach i KACPEREK bedzie :-)

Do góry