reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Michał bardzo fajne imię,chrzestnym Maurysia będzie syn mojej siostry-Michał!

My daliśmy Kacperkowi tylko jedno imię i Maurycy też będzie miał jedno i tak się nie używa drugiego imienia.

reklama
My dajemy dwa imiona, bo tak sie przyjęło i w mojej rodzinie i rodzinie P.

Bardzo sie cieszę, że Michał dobrze WAM się kojarzy:happy2:. Buźka mi sie śmieje:-).

Moja Gabi ma tylko 1 imie, u Tobiasza bedzie tak samo.
Niby w polsce nadal obecna jest tradycja 2 imion ale ja uwazam ze jest ono calkowicie nie potrzebne i sie go na codzien nie uzywa (kiedys sluzylo identyfikacji wraz z imieniem ojca)... a ze ja tradycjonalistka nie jestem :cool2:

A wlasnie dziewczyny jak to jest w innych krajach, ktore znacie???? We wloszech jak sie ma 2 imienia to sie ich na codzien uzywa.:confused: ale nie mam pojecia jak jest w innych krajach?:confused:

Moja Gabi ma tylko 1 imie, u Tobiasza bedzie tak samo.
Niby w polsce nadal obecna jest tradycja 2 imion ale ja uwazam ze jest ono calkowicie nie potrzebne i sie go na codzien nie uzywa (kiedys sluzylo identyfikacji wraz z imieniem ojca)... a ze ja tradycjonalistka nie jestem :cool2:
Ja chcialam jedno ale Y. chce nadać małej drugie imię po mojej śp Mamie. Co jest trochę nietypowe bo u niego nadaje się tylko jedno imię.

A wlasnie dziewczyny jak to jest w innych krajach, ktore znacie???? We wloszech jak sie ma 2 imienia to sie ich na codzien uzywa.:confused: ale nie mam pojecia jak jest w innych krajach?:confused:

W IL nadaje się jedno,w USA jak kto chce, w Brazylii np niektórzy nadają od razu 3 jak u mojego kolegi (Joao Gabriel Bertotti-jego mamie się uwidziało to Bertotti nie wiedzieć skąd..)Ja z racji tego że mam w rodzinie kilka osób o tym samym imieniu i nazwisku co ja używam drugiego imienia, ale tylko w urzędach i na papierach. Przedstawiam się Anka :-p

Karina-ponoć tak hehe np taki malarz-muralista Diego Rivera (mąż Fridy Kahlo) naprawdę nazywał się Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez 5 imion i kilka nazwisk :-D

reklama
U nas też będą dwa imiona - zresztą tak jak u starszej - Judyta Maria.
Dla Martynki jeszcze drugiego nie wybraliśmy​

Do góry