reklama

Jakie imie?

reklama
Moj synek KONRADEK bardzo prosi zeby jego siostra (on woli chopaka-a my jeszcze nie wiemy co bedzie) nazywała sie MAJA .Ja juz pisałam dlaczego nie chce tak (ANIOŁEK 20 .01.2006)
Jego kolezanka w przedszkolu ma tak na imie i mu sie podoba i juz :wściekła/y:
bo innaczej nie bedzie jej kochał :no: :-D i co ja mam zrobić?:szok: :confused:

U nas chyba jednak będzie Milenka.. na 99%, moja druga połówka zadecydowała :tak:
Ale wciąż jeszcze rozglądam się za innymi imonami i trafiłam na fajne zestawienie z ostatnich 2 lat dla imion nadawanych dzieciom w Warszawie
NAJPOPULARNIEJSZE I POPULARNE IMIONA
Może dla którejś z mamuś to zestawienie będzie inspiracją :blink:

Niektóre są naprawdę kosmiczne... Jeżyna, Elvis, Żyraf i Thorgal wymiatają :biggrin2:
Wyobrażacie sobie jak się kiedyś taka para spotka... np. Jeżyna i Żyraf? Hiehiehie.... :rofl:

Hej dziewczynki, ja jestem tu nowa, ale też będę rodzić w lutym, więc jeśli pozwolicie przytulę się do Was. Ja jestem w 27 tc- termin porodu to 10 luty, będziemy mieć na 90 % córeczkę i damy jej na imię Magdalena (była brana pod uwagę:Amelia, Oliwia, Aleksandra), co do chłopca to bardzo podoba nam się imię - Aleksander-Oluś

Czesc EWA, witamy serdecznie na lutowym Forum, pisz o sobie i Coreczce jak najczesciej!!! A co do imienia to Magdalena bardzo ladne i takie wszechstronne, mozna zdrobniac na mnostwo sposobow i brzmi fajnie...

Witaj Ewuś, imienniczko :-)

u nas wojna :wściekła/y:
monsz chce Agnieszkę, ewentualnie Julię
ja Zuzannę, Emilię lub Zofię... Julia zawsze mi się poodbało ale strasznie ich ostatnio dużo u nas a nie chcę żeby w klasie było jeszcze 5 innych Julek :no:

aj bez sensu, jakby był chłopak to nie byłoby problemu, imię wybrane :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

A u nas odwrotnie:-) :-D .Mielismy imie dla dziewcyznki Oliwia i nie dlatego,ze teraz ich na peczki...:no: To imie podoba mi sie juz prawie 7 lat:szok: .
Bedzie jednak kawaler i niestety jakos zadne imie mi sie wybitnie nie podoba.Na razie Konrad.A jak miał miec na imie Twoj kawaler?;-)

Wiśnia, Tycia, u nas podobnie, my tez mielismy upatrzonego od dawna Franka i co? mamy dziewczynke. i miala byc martynka. ale wczoraj sie dowiedzialam, że :"nie mow do niej martyna bo mi sie to imie nie podoba i napewno tak jej nie nazwiemy. a pozatym to uklad byl taki ze jak bedzie dziewczynka to ja decyduje i jak cos wybiore to cie poinformuje" :baffled:

wiec duzo mam w tej kwestii do powiedzenia.

Joasiek, ten Lotar to musze ci powiedziec nawet mi sie podoba :-)

reklama
nie mow do niej martyna bo mi sie to imie nie podoba i napewno tak jej nie nazwiemy. a pozatym to uklad byl taki ze jak bedzie dziewczynka to ja decyduje i jak cos wybiore to cie poinformuje" :baffled:
wiec duzo mam w tej kwestii do powiedzenia.

Yyyyy lil kate... bez sensu jest takie podejście :eek:
A co jeśli mąż wybierze imię które KOMPLETNIE nie będzie Ci się podobało?Albo będzie Ci się jakoś źle kojarzyło :confused:
Imię powinno się podobać obojgu rodzicom, nie tylko jednemu, dlatego myślę że wybór powinien być wspólny... oby Twój wybrał takie, które i Tobie się spodoba, a jak nie to walcz o swoje! ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry