reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

jakie mokre chusteczki polecacie

my przez pierwsze półtora roku tylko pampersa używaliśmy tych pomarańczowych, kupowaliśmy zawsze na zapas jak były w promocjach np 4 czy 6 opakowań za 24zł czy 18zł w zależności od ilości.
Później przerzucilismy się na pieluchy i chusteczki z biedronki, dada. Byliśmy zadowoleni, są duże, nie rwą się dobrze nawilżone, choć chwilami aż za mocno. Ale co ważne nie uczulały. A od ok 9 mcy używamy tylko z lidla, takie czerwone Softino, jest ich 72 szt i koszt ok 4zł więc się opłaca. Ślicznie pachną i są w dobrej jakości. Te z rossmana przetestowane za suche, nivea drogie, huggisy suche.

reklama
Nie wiem, czy wiecie, że nawilżające chusteczki w większości przypadków zawierają różne związki i substancje chemiczne, tzw. parabeny, które mogą uczulać i pogłębiać podrażnienia skóry, a więc wszelkie odparzenia. Większy artykuł na ten temat tutaj. Ja niestety w domu mam małego alergika. Kiedy żadne kremy nie pomagały na odparzoną pupę, lekarka doszła do wniosku, że na próbę powinnam odstawić chusteczki. Zaopatrzyłam się więc w myjki bambusowe Cheeky Wpies. Super mięciutkie i delikatne, a korzystanie z nich nie jest tak kłopotliwe jakby się początkowo wydawało.

my od urodzenia uzywamy BAMBINO

mielismy juz wszystkie rodzaje pampersa i teraz mielismy dade na probe

ale jak dla mnie za mozno sa nasoczony

małej normalnie leci po pupci jak sie ja wyciera :no:
hugisy masakra !!
jak zgniotłam to leciało z nich tak jak z gabki :wściekła/y:
wiec Bambino u nas sprawdziło sie najlepiej :-)

dla mnie zawsze najlepsze były Dada z Biedronki :tak: nadal ich używamy:-)

pampers te pomarańczowe też ma fajne, tym bardziej, jak mozna je było kupić w zestawie w promocyjnej cenie

hugisy jakieś twarde mi się wydawały, ale fajnie nimi kurz się ścierało :-D:-p

reklama
Do góry