• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Jakie pampersy najlepsze?

Mocno skomplikowane pytanie, bo ciężko jest wrzucić wielo do jednego worka z jednorazówkami. No i ciężko też doradzić komuś jakiś system wielo bez przetestowania :)
My używamy otulaczy wełnianych i wkładów prefold, lub samolotów. I to nam pasuje. W kryzysowych sytuacjach używamy jednorazówek biodegradowalnych Bambo Nature.
Przy wyborze jednorazówek warto zwrócić uwagę na skład. Wiele z nich zawiera szkodliwe związki chemiczne np. wybielacze. Pampers nie chce podawać składu pieluszek w ogóle (czyżby miał coś do ukrycia?). Dla mnie poza zdrowiem dziecka ważny jest również aspekt ekologiczny.

Ostatnia edycja:
reklama
mocno skomplikowane pytanie, bo ciężko jest wrzucić wielo do jednego worka z jednorazówkami. No i ciężko też doradzić komuś jakiś system wielo bez przetestowania :)
My używamy otulaczy wełnianych i wkładów prefold, lub samolotów. I to nam pasuje. W kryzysowych sytuacjach używamy jednorazówek biodegradowalnych Bambo Nature.
Przy wyborze jednorazówek warto zwrócić uwagę na skład. Wiele z nich zawiera szkodliwe związki chemiczne np. wybielacze. Pampers nie chce podawać składu pieluszek w ogóle (czyżby miał coś do ukrycia?). Dla mnie poza zdrowiem dziecka ważny jest również aspekt ekologiczny.
Ja zrozumiałam, że autorka pyta zarówno o pampersy jedno jak i wielorazowe. Odpowiedziałam na naszym przykładzie 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry